Vágólapra másolva!
A születésnapján tartott sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását minden idők egyik legjobb európai kosárlabdázója, Rudy Fernández. A spanyol válogatottsági rekorder ezt az idényt még végigjátssza persze, mert szeretne egy olimpiai szerepléssel elbúcsúzni a sportágtól.

Április 4-én, éppen a 39. születésnapján jelentette be visszavonulását a spanyol és az európai kosárlabdázás legendás alakja, Rudy Fernández. A Real Madrid sztárja a szintén spanyol Baskonia elleni Euroliga-meccs előtti szokásos sajtótájékoztatón robbantotta a bombát:

"Öreg vagyok már, egyre többet gondolkodom más dolgokon, főleg a családomon jár sokat az eszem. Pár hónapom maradt még, amiből igyekszem a legtöbbet kihozni. Érzem a szeretetet, de itt a vége, ennyi volt. A hátralévő hónapokban viszont még szeretnék a csapattársaimmal ünnepelni" - idézi a Marca, spanyol sportlap a klasszist.

"A visszavonulás egy kemény, sokkoló szó, amikor kimondod. Utoljára még szeretném beteljesíteni édesapám álmát, és még egyszer ott lenni az olimpián" - tette hozzá, azaz a nyári olimpiai selejtezőn, és, ha azt sikerrel veszi a csapat, akkor még a párizsi olimpián is láthatjuk Fernándezt.

A Palma de Mallorcán született 196 centi hátvéd, bedobó 2002-ben a Joventut Badalonában kezdte profi karrierjét. A 2007-es NBA-drafton az első kör 24. helyén kiválasztotta a Phoenix Suns, de egyből el is cserélte Portlandbe, ahol aztán 2008 és 2011 között három szezont játszott a TrailBlazersben. Egy Real Madridban töltött idény után még egy szezonra (2011-12) visszatért az NBA-be a Denver Nuggetshez, de 2012 óta csak a Real Madrid mezében láthattuk klubszínekben.

A Reallal hatszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes, kilencszeres szuperkupagyőztes. Az Euroligát háromszor nyerte meg, jelenleg is címvédő a spanyol sztárcsapat, amelyik vezeti az alapszakasz után a tabellát.

255 válogatottságával spanyol rekorder, olimpiákon Pekingben és Londonban ezüst-, Rióban bronzérmes volt, 2006-ban és 2019-ben világbajnok lett spanyol színekben, az Eb-kről pedig egy-egy ezüst- és bronzérem mellett négy aranyérme van.

Kapcsolódó cikkek: