Vágólapra másolva!
Hétfőn hősnek kijáró fogadtatásban volt része Corrie Sandersnek, a WBO újdonsült profi nehézsúlyú bokszvilágbajnokának. A szombati, Vlagyimir Klicsko elleni, hannoveri vébé-címmérkőzésről diadalmasan hazatérő 38 éves dél-afrikai ökölvívót a johannesburgi repülőtéren hatalmas tömeg éltette. Sanders menedzsere, Rodney Berman szerint Tysontól Roy Jones Jr.-ig bárki lehet a következő ellenfél, sőt, egy Lennox Lewis elleni címegyesítő szupercsata sem elképzelhetetlen.

A pretoriai születésű Sanderst angol és afrikaans nyelvű transzparensek köszöntötték, a legmeghatóbb az a felirat volt, amelyet annak az általános iskolának a nebulói - a Laerskool Voorwaarts nevű tanintézmény, a főváros melletti Britz falucskából -, lobogtattak, ahová harminc éve maga Sanders is járt. "God bless Corrie!", azaz "Isten áldjon, Corrie!", szólt a köszöntő az ország első profi nehézsúlyú bokszvilágbajnokának.

Sanders egy dél-afrikai zászlóba burkolózva jött le a repülőgép lépcsőjén, s amikor megpillantotta az őt éltető tömeget és a transzparenseket, könnyek szöktek a szemébe. "Büszke vagyok arra, hogy Dél-Afrika a hazám" - mondta sírással küszködve.

Klicskó-tesókhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=49973

Alighogy hazatért Sanders, máris megkezdődött következő mérkőzésének szervezése. Rodney Berman, az öklöző menedzsere Dél-Afrikában, konkrétan Robben Islanden akarja megrendezni Sanders életének legnagyobb meccsét. Robben Island az, a Fokvárostól délre fekvő börtönsziget, ahol egykoron Nelson Mandela is raboskodott.

Berman több lehetőséget mérlegel: először is Sanders megvédheti WBO-címét, összecsaphat Lennox Lewisszal, a WBC, IBF és IBO világbajnokával, és kihívhatja Roy Jones Jr.-t, a WBA uralkodóját, aki a minap szerezte meg a nehézsúlyú koronát John Ruiz legyőzésével. Berman szerint azonban Mike Tyson és Evander Holyfield is ott van a potenciális jelöltek között.

Ch. Gáll András