Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség párizsi konferenciáján magyar szempontból döntő fontosságú változásról határoztak a 2004-es Golden League-viadalsorozatot illetően. A jövő évi versenyek közé ugyanis bekerült a férfiak diszkoszvető száma, így Fazekas Róbert révén magyar versenyző is harcba szállhat az egymillió dolláros jackpotért.

"Egy kicsit megremegett a kezemben a kormány, amikor menedzserem, Babinyecz József közölte a hírt. Belegondoltam, micsoda hihetetlen összegről van szó. Aztán arra is ráeszméltem, ha már idén is szerepel a diszkoszvetés, akkor félmillió dollárral vagyok most gazdagabb. Hiszen a világbajnokságig mindent nyertem, így most az a pénz is Mutola számláján nyugszik. Ha rajtam múlik jövőre biztosan nem fogja elvinni a teljes összeget, ugyanis a pénz egy részére én is igényt tartok. Ám a 2004-es esztendővel kapcsolatban nem ez az, ami leginkább foglalkoztat, sokkal inkább az ötkarika. Semmi más nem érdekel, az a legfontosabb, hogy ott nyerjek. Hihetetlen, fantasztikus dolog lenne felállni a dobogó legfelső fokára. Nincs az a pénz, amiért lemondanék erről az érzésről" - nyilatkozta Fazekas Róbert saját honlapján.

A 2004-es GL-számok
férfiak: 200 m, 800 m, 1500 m, 400 m gát, hármasugrás, diszkoszvetés
nők: 100 m, 400 m, 1500 m, 3000 m/5000 m, 100 m gát, magasugrás


Ami a Golden League 2004-es állomásait jelenti: az olimpiát megelőzően négy viadalra kerül sor (Bergen, Róma, Párizs, Zürich), majd szeptemberben Brüsszelben és Berlinben találkoznak a legjobb atléták.

a tervezett 2004-es menetrend
június 11.: Bergen (Norvégia)
július 2.: Róma (Olaszország)
július 23.: Párizs (Franciaország)
augusztus 6.: Zürich (Svájc)
szeptember 3.: Brüsszel (Belgium)
szeptember 12.: Berlin (Németország).