Vágólapra másolva!
Az egykori világelső Lleyton Hewitt védelmébe vette a doppingvétséggel gyanúsított Greg Rusedskit. A brit teniszező szervezetében a tiltott szerek listáján szereplő nandrolon nyomaira bukkantak. Mauresmo az Australian Open kiemelését bírálta.

"Amíg be nem bizonyosodik a bűnössége, addig nem szabad bűnösként kezelni őt. Nem vagyunk igazán barátok, de ha találkozunk, ugyanúgy elbeszélgetek vele, mint máskor" - mondta az ausztrál klasszis. Korábban egykori edzője, Pat Cash úgy nyilatkozott, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a brit tiltott szerekhez nyúlt.

Az adogatás gyorsasági világcsúcstartója (239,7 km/h) - akinek tavaly júliusban Indianapolisban lett pozitív a tesztje - váltig tagadja az ellene felhozott vádakat, hangoztatva: úgy tudja, a legjobb 120 férfi versenyző közül 47-nek volt a megengedettnél magasabb a nandrolonszintje, az illetékesek ezt mégsem tették közzé.

Az eset miatt a 30 éves, kanadai születésű klasszisnak február 9-én kell megjelennie egy montreali vizsgálaton. Addig részt vehet a tornákon, így a január 19-én kezdődő Australian Openen is.

Élesen bírálta az ausztrál nyílt bajnokság kiemelési rangsorát Amélie Mauresmo. "Venus Williams sérülése miatt visszaesett a világranglista 11. helyére, itt mégis a 3. kiemelt lett. Mintha engem büntettek volna meg azért, mert ő sokat kihagyott" - mondta a francia kiválóság, miután kiderült, hogy a visszalépett Serena Williams harmadik pozícióját nem ő, hanem a nővér kapja.

Paul McNamee tornaigazgató magyarázatul csak annyit mondott, hogy rendszerint a világranglista alapján történik a kiemelés, de ezúttal a női játékosokat tömörítő WTA ajánlására kivételt tett. A rangsorban éllovas Justine Henin-Hardenne-t nem zavarja a különleges bánásmód: "Venus annyit letett már az asztalra, hogy ennyi járjon neki" - jelentette ki a belga klasszis.

ATP-torna, Doha (1 millió dollár, kemény pálya), döntő:
Escudé (francia) - Ljubicic (horvát) 6:3, 7:6

ATP-torna, Adelaide (380 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Hrbaty (szlovák) - Llodra (francia) 6:4, 6:0

ATP-torna, Chennai (380 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Moyá (spanyol, 1. kiemelt) - Srichaphan (thaiföldi, 2.) 6:4, 3:6, 7:6

WTA-torna, Auckland (140 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Daniilidu (görög, 3.) - Harkleroad (amerikai) 6:3, 6:2

WTA-torna, Goald Coast (170 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Szugijama (japán, 1.) - Petrova (orosz, 2.) 1:6, 6:1, 6:4