Vágólapra másolva!
Szegeden, az 53. női sakkbajnokság nyolcadik fordulójában Lakos Nikoletta sötéttel győzött Rudolf Anna ellen, és az utolsó forduló előtt félpontos előnnyel vezet. Mádl Ildikó meglepetésre csak remizett a sereghajtó Albert Kornéliával. Holtversenyben a harmadik Gara Anita és Schneider Veronika. Az utolsó játéknapon Lakos világossal Gara Tíciával játszik, Mádl-Schneider és Gara Anita-Rudolf partik döntenek a bajnoki címről és a dobogós helyezésekről.

A II. Szeged-kupáért megrendezett 53. női sakkbajnokság 8. fordulójában váratlan eredmények is születtek. Mádl Ildikó sötéttel már a 18. lépésben remizett Albert Kornéliával, aki ezúttal jól játszotta a megnyitást, királyszárnyi akciója fenyegetően bontakozott ki. Lakos Nikoletta a Philidor védelmet választotta Rudolf Anna ellen, és kezdetben sokat tűnődött, nehezen fejlődött ki a sötét tábor. A rutin azonban érvényesült, Anna passzívan játszott, Nikoletta centrumáttöréssel átvette a kezdeményezést, és nagyon fontos győzelmet aratott. Az utolsó forduló előtt félpontos előnnyel vezet.

Schneider Veronika öt nyerés és két vereség után először remizett a viadalon. Décsey Kata francia védelme ezúttal kiállta a próbát. Nehéz végjátékot nyert meg Gara Anita, és javított helyezésén. Nagy időzavarban ért véget Gara Tícia és Ignácz Mária partija, kritikus állásban a bajnokság legfiatalabb résztvevője időtúllépéssel vesztett.

A 8. forduló eredményei:
Domány Zsófia (2056) - Gara Anita (2400) 0 - 1 (Szicíliai védelem, 62)
Rudolf Anna (2210) - Lakos Nikoletta (2342) 0 - 1 (Philidor védelem,
Gara Tícia (2296) - Ignácz Mária (2195) 1 - 0 (Szicíliai védelem, 41)
Albert Kornélia (2171) - Mádl Ildikó (2375) döntetlen (Szicíliai védelem, 18)
Schneider Veronika (2241) - Décsey Katalin (2151) döntetlen (Francia védelem, 60)

A bajnokság állása:
1.Lakos Nikoletta 6,5 pont
2. Mádl Ildikó 6
3-4. Gara Anita és Schneider Veronika 5,5
5. Gara Tícia 4,5
6-7. Ignácz Mária és Rudolf Anna 4
8. Domány Zsófia 2
9-10. Albert Kornélia és Décsey Kata 1

Az utolsó forduló párosítása:
Décsey Katalin - Domány Zsófia
Mádl Ildikó - Schneider Veronika
Ignácz Mária - Albert Kornélia
Lakos Nikoletta - Gara Tícia
Gara Anita - Rudolf Anna

Verőci Zsuzsa