Vágólapra másolva!
A hétvégén Prágában tartották az Európai Ökölvívó Szövetség (EABA) rendkívüli közgyűlését, amelyen elnöknek az orosz Eduard Huszainovot, első alelnöknek pedig Csötönyi Sándort, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) első számú vezetőjét választották, százszázalékos támogatottsággal.

A kongresszuson a küldöttek a teljes vezetőségváltás mellett voksoltak: menesztették az EABA-t 28 éve irányító bolgár Emil Zsecsevet és török Caner Doganelit, a szervezet egyik alelnökét és technikai bizottságának vezetőjét, a nemzetközi szövetség, az AIBA főtitkárát.

Előzetesen Csötönyit jelölték a legtöbben elnöknek, ő azonban - ragaszkodva eredeti elhatározásához, hogy csak teljes támogatottság mellett fogadja el a tisztséget - visszalépett Huszainov javára. Erre a tagság egyhangúlag, közfelkiáltással választotta meg a magyar sportvezetőt az utóbbi nyolc évben betöltetlen első alelnöki posztra.

A prágai "forradalmat" a sportágat végveszélybe sodró pontozói korrupció tette szükségessé, ugyanis emiatt még az is felmerült, hogy az ökölvívást száműzik az olimpiai programból.