Vágólapra másolva!
Felejthetetlen és a hazai sportéletben, illetve a nemzetközi megítélésben is egyedülálló évet zárt a magyar kajak-kenu válogatott, igaz ez mind a felnőtt, mind az ifi és U23-as mezőnyre - hangzott el a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pénteki elnökségi ülésén, ahol a tagok értékelték az idei versenyszezont, külön kiemelve az idei szegedi világbajnokságot.

Duisburgi Világkupa, zamorai Maraton Világkupa, Felnőtt Síkvízi Európa-bajnokság Racice, trencséni Maraton Világkupa, athéni Ifi és U23-as Európa-bajnokság, Európai Olimpiai Reménységek Versenye Piestany, tremolat-i Maraton Világbajnokság és szegedi Kajak-Kenu Világbajnokság - ezek azok a nemzetközi versenyek, amelyeken fiatal és felnőtt kajak-kenusaink összemérhették erejüket Európa és a világ legjobbjaival. Persze az eredmény sem maradt el, hiszen összesen 70 arany, 44 ezüst és 35 bronzérmet nyertek e versenyeken kajak-kenusaink. "Ez a teljesítmény a hazai sportéletben egyedülálló" - hangzott el Baráth Etele a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke értékelésében.

Az elnökség kiemelten tárgyalta a hazai rendezésű augusztusi szegedi világbajnokság eredményeit, melynek kapcsán nem csak a válogatott "legekben" kifejezhető teljesítményét értékelték, hanem azt is, hogy e sportesemény példaértékű és mérce lehet a világ országa számára is. Itt vezették be a flycam és gocam televíziós közvetítési technikát, ami alkalmas volt arra, hogy a tévénézőkhöz is közelebb hozza a versenyzőket, illetve a vb atmoszféráját. Ennek is köszönhetően augusztus 20-án a teljes lakosság 7,9 százaléka, azaz majd' 800 ezer néző követte figyelemmel Kovács Katalinék 500 és 200 méteres fináléit, ami a tévézők 40 százalékát jelentette, megelőzve ezzel az úszó Eb-t, amelynek egyik legnézettebb versenynapja (augusztus 6-án, Cseh László 400 méteres vegyesúszó döntője idején) 4,5 százalékos volt.