Vágólapra másolva!
Létrejött az álomdöntő az egymillió dollár összdíjazású dubaji férfitenisz-tornán: a világelső svájci Roger Federer és a rangsorban második Rafael Nadal találkozik egymással a fináléban.

A svájci világsztár két játszmában, simán nyert az orosz Mihail Juzsnyij ellen, míg a spanyol csillag szintén két szettben verte a német Rainer Schüttlert. Federer és Nadal eddig három alkalommal találkozott ATP-tornán, és utóbbi teniszező vezet 2-1-re.

Eredmények, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Juzsnyij (orosz) 6:2, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)-Schüttler (német) 6:4, 6:2

Az első helyen kiemelt Amélie Mauresmo lesz a másodikként rangsorolt orosz Nagyja Petrova ellenfele a 600 ezer dollár összdíjazású dohai nőitenisz-torna döntőjében, miután két játszmában nyert a svájci Martina Hingis ellen.

A 6:2, 6:2-es eredmény ellenére óriási csata zajlott a pályán, az Australian Openen győztes Mauresmo és a három év szünet után nemrég visszatért Hingis klasszis megoldásokkal tarkított látványos teniszt mutatott be. A két játékos a mostani alkalommal együtt eddig 12-szer mérkőzött egymással, és a svájci teniszező vezet 7-5-re. Ezt megelőző utolsó meccsüket 2001-ben Rómában vívták, és akkor is a francia nyert 6:4, 7:6-ra.

Eredmények, elődöntő:
Petrova (orosz, 2.) - Szugijama (japán) 6:1, 7:6 (7-2)
Mauresmo (francia, 1.)-Hingis (svájci) 6:2, 6:2

Kapros Anikó kikapott a szlovák Dominika Nociarovától a 25 ezer dollár összdíjazású spanyolországi, Las Palmasban rendezett ITF-tenisztorna negyeddöntőjében.

Eredmény, negyeddöntő:
Nociarova (szlovák) - Kapros 6:4, 6:1

[origo]/(MTI)