Vágólapra másolva!
Bár vírusos betegsége után még meglehetősen legyengült állapotban van, a 100 kg-ban címvédő Hadfi Dániel csütörtökön mégis elutazott a lisszaboni cselgáncs Európa-bajnokságra. Ám ez nem jelenti automatikusan azt, hogy vasárnap tatamira is lép majd.

Hadfi Dániel edzője, Toncs Péter kedden a Telesport kamerái előtt még azt nyilatkozta, hogy tanítványa nem lesz ott az Eb-n, ám a Honvéd versenyzője csütörtökön mégis elutazott Lisszabonba.

"Szerdán is jártam a Sportkórházban, ahol azt mondták, a leleteim pillanatnyilag kielégítőek, így elvileg részt vehetek az Eb-n. De messze nem érzem magam százszázalékos erőállapotban. A szívem persze hajt, nagyon szeretnék egy újabb Eb-aranyat, majd a vasárnapi fellépésemig hátralévő időszakban hozzuk meg a végső döntést" - nyilatkozta Hadfi Dániel, aki tavaly a belgrádi Eb megnyerésével ült fel a kontinens trónjára, az őszi Rio de Janeiró-i vb-n szerzett bronzérmével pedig olimpiai kvótához jutott.

"Petrekanits Máté laboratóriumában két hete nap mint nap megvizsgálták Danit, és az eredmények azt mutatták, hogy hétfőre ismét nagyon visszaesett az állapota. Mára készült el egy teljes laborvizsgálat eredménye, amely sajnos ugyanezt erősítette meg, Daninak gyulladt a mandulája, teljesen felborult a szervezete, az Eb után ki kell majd venni a manduláját. Szívem szerint most is azt mondanám, hogy ne induljon, de ő nagyon akar harcolni. Abban maradtunk, hogy ő is elutazik Lisszabonba, ahol vasárnap az állapota alapján az utolsó pillanatban, akár a bemelegítés után hozzuk majd meg a döntést, induljon-e" - mondta el az elutazás előtt a judoinfo.hu oldalon Toncs Péter.

Az európai olimpiai kvalifikációs sorozatot záró Eb pénteki nyitó napján versenyzőink közül Burján László (60 kg), Ungvári Miklós (66), Csernoviczki Éva (48), Perge Ilona (52) és Baczkó Bernadett (57) lép tatamira. Közülük Ungvári, Csernoviczki és Baczkó már kiarcolta a pekingi szereplés jogát, s ha érmet szerez, Burján is csatlakozhatna hozzájuk. De meglehet, hogy a bronz kevés lenne számára, azaz a kvótához döntőbe kell jutnia.