Vágólapra másolva!
Szegeden az 59. férfi sakkbajnokság negyedik fordulójában négy döntetlen mellett csak Grószpéter Attila tudott nyerni. A bajnokság doyenje a szicíliai védelem Szvesnyikov-változatában mért vereséget Bérczes Dávidra. Megőrizte félpontos előnyét a vezető Berkes Ferenc, sötéttel Erdős Viktorral remizett. Érdekes volt Balogh Csaba és Gyimesi Zoltán spanyol megnyitású küzdelme. Almási Zoltán örülhetett a lépésismétlésnek Medvegy Zoltánnal vívott csatájában.

A negyedik játéknap két legérdekesebb partiját Balogh Csaba és Gyimesi Zoltán, valamint Grószpéter Attila és Bérczes Dávid játszotta. A szicíliai védelem Szvesnyikov-változatában mérte össze erejét Grószpéter Attila és Bérczes Dávid. A két rivális sakk-klub, a Zalaegerszeg Csuti-Hydrocomp és az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram sakkozói igazi nyíltsisakos küzdelmet vívtak. Grószpéter minőséget áldozott, bősége ellenértéket kapott, de időzavarban nem a legerősebben folytatta az akciót. Bérczes Dávid kis híján megmenekült, de bástyáival ügyetlenül próbálta feltartóztatni világos szabadgyalogját, ez eldöntötte a játszma sorsát. Pontosztozkodással zárult a spanyol megnyitású ütközet Balogh Csaba és Gyimesi Zoltán között. A tisztáldozat után sötét állása tűnt kedvezőbbnek.

Döntetlennel megőrizte vezető pozícióját Berkes Ferenc. A sötéttel játszó Almási Zoltán örülhetett annak, hogy Medvegy Zoltán nagyon tisztelte a hétszeres bajnokot, és lépést ismételt kecsegtető pozícióban. Megszerezte első fél pontját a junior bajnok Prohászka Péte

A 4. forduló eredményei:
Medvegy Zoltán (2547) - Almási Zoltán, 2684) döntetlen (Vezércsel, 28)
Ruck Róbert (2561) - Prohászka Péter (2508) döntetlen (Katalán megnyitás, 34)
Erdős Viktor (2565) - Berkes Ferenc (2647) döntetlen (Vezércsel, 30)
Balogh Csaba (2595) - Gyimesi Zoltán (2591) döntetlen (Spanyol megnyitás, 38)
Grószpéter Attila (2541) -Bérczes Dávid (2519) 1 - 0 (Szicíliai védelem, 71)

A bajnokság állása:
1.Berkes Ferenc 3 pont
2-5. Balogh Csaba, Erdős Viktor, Grószpéter Attila és Almási Zoltán 2,5
6-7. Gyimesi Zoltán és Medvegy Zoltán 2
8. Ruck Róbert 1,5
9. Bérczes Dávid 1
10. Prohászka Péter 0,5

Az 5. forduló párosítása:
Bérczes - Medvegy
Gyimesi - Grószpéter
Berkes - Balogh
Prohászka - Erdős
Almási - Ruck