Vágólapra másolva!
Samantha Stosur pénteken két játszmában legyőzte Roberta Vincit és ezzel bejutott az elődöntőbe a 2,05 millió dollár összdíjazású, torontói keménypályás nőitenisz-tornán.

A két játékos 4:4-ig fej-fej mellett haladt, ám ezt követően az olasz megroggyant, hol a hálóba, hol pedig a vonalon túlra küldte a labdáit, zsinórban hét gémet vesztett és ezzel el is dőlt a meccs sorsa.

Vinci a kanadai tornán eddig meglepően jól teljesített, a második fordulóban a világelső dán Caroline Wozniackit, a nyolcaddöntőben pedig az világranglista korábbi éllovasát, a szerb Ana Ivanovicot búcsúztatta.

Viktorija Azarenka két játszmában legyőzte Galina Voszkobojevát, a mérkőzés 1 óra 9 percig tartott, a fehérorosz játékos valósággal legázolta a kazahot. Voszkobojeva, aki a selejtezőből jutott a főtáblára és az olasz Roberta Vinci mellett a torna másik meglepetésembere volt, korábban a francia Marion Bartolit, az olasz Flavia Pennettát, majd a csütörtöki nyolcaddöntőben az orosz Marija Sarapovát győzte le - olykor imponáló tenisszel.

Eredmények, negyeddöntő:
Stosur (ausztrál, 10.) - Vinci (olasz) 6:4, 6:1
Azarenka (fehérorosz, 4.) - Voszkobojeva (kazah) 6:1, 6:2