Vágólapra másolva!
Vajda Attila négyhetes portugáliai edzőtáborból tért haza öt napra, de pénteken máris visszautazik az ingerszegény Montebelo Aguieirába.

Az olimpiai bajnok magyar kenus elmondta, hogy itthon sem tudta magát kipihenni, hiszen ugyanúgy futott, úszott és kondizott.

"Nem volt pihentető az elmúlt néhány nap, de nem gond, ismét irány Portugália, ahol úgyis elég ingerszegény a környezet. A szállás rendben van, egyedül az zavar, hogy akadozik az internet-szolgáltatás a bázison, így pedig nagyon nehéz tartanom a kapcsolatot az itthoniakkal. Egyébként a nyugalmunkat nem zavarja semmi, tíz kilométerre van a legközelebbi falu, Coimbra városa pedig 50 kilométerre, szóval a szabadidőnkben leginkább csak olvasásra van lehetőségünk. Az étkezés sem problémamentes, a reggeli rendben van, de az ebéd- és vacsorakínálat egyáltalán nem változatos, könnyen meg lehet unni a kinti ízeket. Valahogy nem sütik át a húsokat, és nem is fűszereznek rendesen. Engem ez kevésbé zavar, mert dietetikussal dolgozom, a saját étrendemet követve készülök, a csapattársaimat jobban megviseli a dolog" - mondta Vajda az [origo]-nak eljuttatott közleményben.

Peking olimpiai bajnoka hozzátette, hogy az első két hétben nagyon hideg volt Portugáliában, délután is nulla fokban eveztek, és bár a harmadik hétben megjött a meleg, a szél is feltámadt.

"Két evezést ki kellett hagynunk a viharos szél miatt, az egyik edzésen pedig kétszer elsüllyedtem, annyira nagyok voltak a hullámok. Az utolsó héten viszont már egész jó idő volt. Az első két hétben mindenki megrogyott egy kicsit a hidegtől, de szerencsére beteg nem lettem. Eddig megcsináltuk minden munkát, amit akartunk."