Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Ukrajna veszélyes terep egy színesbőrűnek, mondja a Vitalij elleni meccset tervezgető David Haye. A brit csak kettejük bunyóját tartja érdekesnek, az ukrán viszont politikusnak készül.

Vitalij Klicsko jövője - a politikai karriere miatt - még ködbe vész, a korábbi cirkáló-, és nehézsúlyú világbajnok David Haye azonban továbbra is tervezgeti az ukrán bunyós elleni szupermeccset.

A brit ökölvívó Németországba szeretné vinni a WBC nehézsúlyú világbajnoki döntőt: "Még soha nem voltam Ukrajnában, de úgy hallottam, hogy nagyon veszélyes terep egy színesbőrűnek. Van ott egy csomó rasszista őrült, akik már most fenyegetéseket küldenek nekem. Németország lenne tehát a legbiztonságosabb terep a számomra, hogy miután legyőztem Vitalijt, élve ki is kerüljek a stadionból."

Haye úgy érzi, túl szexi ahhoz, hogy Klicsko kiüsse: "Vitalij már annyiszor hangoztatta a világ előtt, hogy ki fog ütni engem. Ez egy ökörség. Túl gyors, túl szexi és túl tehetséges vagyok ahhoz, hogy egy nagy és lomha ukrán gőzgép ki tudjon ütni. Szerintem a mi kettőnk meccse az egyetlen, ami a jelenlegi nehézsúlyban érdekes lehet. Engem nem motivál, hogy kiálljak ötven fosóssal, ahogy Klicskóék csinálják. Vitalij olyan bokszolókkal szeret harcolni, akiknek semmi esélyük ellene. Aztán próbálja meghülyíteni a TV csatornáját, hogy minőségi ellenfeleket választ. Ezen én csak röhögni tudok."

www.profiboksz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről