Vágólapra másolva!
Berki Krisztián ellenfelei a hét végi, szombathelyi Grand Prix-versenyen láthatják először a lólengés olimpiai bajnokának a 7,0 kiinduló pontszámú, roppant nehéz gyakorlatát. A 28 éves magyar tornász most már kezdi elhinni, hogy meg tudja csinálni.

"A szombathelyi Grand Prix-versenyen legalább tíz nemzet tornászai vesznek részt, ami annak köszönhető, hogy éppen jó időpontban van a világbajnokság előtt. Afféle főpróba lesz ez mindenki számára" - idézte a Felixpromotion.hu Berki Krisztiánt, a londoni olimpiai aranyérmesét, aki az idei moszkvai Eb-n ezüstérmet szerzett.

Berki két-három hónapja kezdte el összeállítani az új gyakorlatot edzőjével, Kovács Istvánnal, és bár biztatóak a jelek, de a gyakorlatnak még be kell érnie. "Nyilván szeretnék jól szerepelni a világbajnokságon, de a gyakorlat még nem biztos, hogy tökéletes lesz" - mondta Berki, hozzátéve, nincs benne olyan érzés, hogy a biztosat váltotta volna fel a bizonytalanra.

Forrás: Felix Promotion

"Tudtuk, mire elég a régi gyakorlat, és azt is, ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a riválisokkal, szükség van egy újra, emelni kell a kiinduló-pontszámot. Ez a mostani lesz a jövő gyakorlata, sőt ha az energiámból és erőmből telik, még erre is rátehetünk egy lapáttal. Bevallom, voltak álmatlan éjszakáim, de már túl vagyok a nehezén, most már kezdem elhinni, hogy meg tudom csinálni az új gyakorlatot. Márpedig az önbizalom ebben a sportágban is nagyon fontos" - tette hozzá Berki, aki kíváncsian várja a hétvégét, mert nemcsak az ő új gyakorlatát látják majd a többiek, hanem ő is szemügyre veheti, mennyit fejlődtek a riválisok az Európa-bajnokság óta.

Sztárparádé Szombathelyen

Szombathelyen ott lesz a hollandok olimpiai bajnoka, Epke Zonderland, aki nyújtón győzött Londonban. A gyűrű Európa-bajnoka és világbajnoki ezüstérmese, Lambertus van Gelder is versenyzni fog. A két korlátspecialista, a világbajnok szlovén Mitja Petkovsek és a vb-érmes, olimpiai 6. helyezett Vaszilejosz Colakidisz is jelen lesz, mint ahogy a világ- és Európa-bajnoki érmes talajspecialista, az izraeli Alexander Shatilov is. Berki számában, lólengésben indul a horvátok pekingi ezüstérmese, Filip Ude is.

A nőknél a magyarok közül Makra Noémi és Böczögő Dorina is a szerekhez lép, a legnagyobb sztár a cseh Jana Sikilova, aki az Eb-n felemáskorláton második lett.

Szombaton 15 órától az egyéni összetettre kerül sor, amely egyben selejtező is a vasárnap szintén 15 órakor kezdődő szerenkénti finálékra. A torna vb-t szeptember 30. és október 6. között rendezik a belgiumi Antwerpenben.