Nagy hétvége előtt a két legjobb magyar teniszező

Fucsovics Márton adogat
Fucsovics Márton adogat a Gilles Müller elleni mérkőzésen a Magyarország-Luxemburg tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna II. csoport osztályozóján az Elektromos Sportcsarnokban, a XIII. kerületi Népfürdő utcában 2013. április 5-én.
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton csupán egy győzelemre van attól, hogy pályafutása során először Grand Slam-tornán szerepelhessen, miután az Australian Open selejtezőjében ismét győzött. Babos Tímea is karrierje legjobb eredményét érte el, hiszen bejutott párosban a döntőbe Sydneyben.

Fucsovics Márton két sima játszmában legyőzte a 26. helyen kiemelt brit Daniel Evanst az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában, és már csak egy sikerre van szüksége ahhoz, hogy a 128-as főtáblára kerüljön.

A világranglistán 182. helyezett, 21 éves magyar játékos - aki 2010-ben részt vett már az Australian Openen, akkor a juniorok között az elődöntőig jutott - mindössze 59 perc alatt nyert az ATP-rangsorban 149. rivális ellen, aki tavaly meglepetésre a harmadik fordulóig menetelt a US Open főtábláján.

A nyíregyházi teniszező a főtáblára jutásért a francia Vincent Millot-val (268.) csatázik majd, várhatóan szombaton.

Férfi selejtező, 2. forduló:
Fucsovics Márton - Daniel Evans (brit, 26.) 6:4, 6:1

Fucsovics a főtábláért küzdhet Forrás: MTI/Kovács Tamás

Babos Tímea a cseh Lucie Safarovával az oldalán két játszmában legyőzte a Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova német, cseh duót a sydneyi tenisztorna 710 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású női versenyének csütörtöki elődöntőjében. A találkozó 1 óra 13 percig tartott.

"Rettenetesen örülök, hogy megvan életem első Premier-kategóriás döntője. Nagy lépés volt a mai, hiszen a centerpályán, nagy közönség előtt játszhattunk" - nyilatkozta honlapján a magyar játékos, aki egyesben már a selejtezőben búcsúzott. A soproni teniszező hozzátette, nehéz meccsen vannak túl, de élvezték a játékot, és várják a pénteki döntőt.

Babos edzője, Nikola Andjelic kifejtette, tökéletes az összhang tanítványa és Safarova között, ez is segít nekik abban, hogy magabiztosan jussanak túl a mérkőzéseken.

"Hosszú idő után ez volt Timi első mérkőzése egy ilyen nagy pályán, örülök annak, hogy jól kezelte ezt. Most sem tudták őt lebrékelni, közel 200 km/órás sebességgel is adogatott" - mondta a szerb szakember.

Babosék a döntőben a világelső és első helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci kettőssel találkoznak pénteken magyar idő szerint 11 óra körül.

A 20 éves magyar játékos nyolcadik páros fináléjára készülhet, az eddigi hétből hatszor - 2012-ben Birminghamben, tavaly pedig Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban - győztesen hagyta el a pályát, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

Női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh) - Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova (német, cseh) 6:2, 7:5