Kapás csak örömöt és elégedettséget érez

Kapás Boglárka, úszás
Berlin, 2014. augusztus 23. Kapás Boglárka az 1500 méteres gyorsúszás ezüstérmével a berlini úszó Európa-bajnokság eredményhirdetésén 2014. augusztus 23-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Kapás Boglárka betegség miatt négy hónapot is kihagyott a tavalyi barcelonai világbajnokság és az idei Európa-bajnokság között, a BVSC 21 éves úszója azonban 1500 méter gyorson második, 800 méter gyorson harmadik, a 4x200-as gyorsváltóval pedig szintén bronzérmesként végzett a berlini kontinensviadalon.

"Igyekszem már a lehető legkevesebbet foglalkozni a rossz dolgokkal, csak örömöt és elégedettséget érzek" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Kapás Boglárka. "Kicsit bánt, hogy a 800-on nem tudtam megvédeni a két éve Debrecenben kivívott első helyemet, vigasztal viszont, hogy felnőtt világversenyen most először vehettem át három érmet, ráadásul a 400 gyorson is a döntőbe kerültem, ahol az ötödik helyet sikerült megszereznem."

Annak ellenére, hogy most az 1500-on végzett jobban, továbbra is a 800 méteren szeretne a leginkább bizonyítani, amire bőven van még ideje, hiszen áprilisban még csak a 21. életévét töltötte be.

Kapás Boglárka három érmet nyert Berlinben Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A 800-on vagyok a legerősebb és ezen a távon szeretném a lehető legjobb helyezést elcsípni a jövő évi világbajnokságon" - folytatta a BVSC büszkesége, aki a tavalyi barcelonai vébén negyedik volt ebben a versenyszámban. "Kérdés, hogy a nálam is fiatalabbak közül kik jönnek még fel az élvonalba, az viszont egészen biztos, hogy soha többé nem szeretnék előnyt adni az ellenfeleimnek!"

Idén decemberben a dohai rövid pályás világbajnokságon is bizonyítani szeretne, de az sem elképzelhetetlen, hogy ott lesz a Világkupa szingapúri, tokiói és pekingi állomásain is. Érhetően Szingapúrba vágyik vissza a legjobban, ahol négy esztendővel ezelőtt a 200 pillangón és a 400 gyorson is aranyérmet nyert a nyári ifjúsági olimpiai játékokon.

"Mandulaműtét miatt ismét kórházba kell mennem, de ezt szerencsére ezúttal önkéntesen tehetem. Sok gondot okoztak eddig a kisebb-nagyobb betegségek, de most ettől a problémától is megszabadulhatok, és akkor tényleg már csak a versenyzésre, és az egyetemi tanulmányaimra összpontosíthatok" - tette hozzá.