Nehéz volt elfelejteni, ki áll a másik oldalon

Babos Tímea, tenisz
Timea Babos of Hungary hits a return against Eugenie Bouchard of Canada during their singles quarterfinal match at the Shenzhen Open WTA tennis tournament in Shenzhen, southern China's Guangdong province on January 7, 2016.
Vágólapra másolva!
Babos Tímea elfogódottan összegzett, miután szerdán közel háromórás mérkőzésen, 6:7, 7:5, 6:4-re legyőzte a világranglistán 14. amerikai Venus Williamset a római salakpályás tenisztorna második fordulójában.

"A meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet" - nyilatkozta honlapján a 23 éves soproni játékos, aki kedden ünnepelte a születésnapját. "Elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset, jó utószülinapi ajándék. A mérkőzés előtt

hogy Venus Williams ellen játszom. Összességében nagyon-nagyon küzdős meccs volt" - nyilatkozta.

Hozzátette: rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszania, ahol telt ház volt. Köszönetet mondott azoknak a magyaroknak, akik a helyszínen végig szurkoltak neki.

Babos Tímea, a szülinapos Forrás: AFP

A világranglistán 48. Babos hozzátette: "csütörtökön két meccs, hajrá tovább!" A magyar teniszező egyesben a legjobb 16 között a szintén amerikai Madison Keys ellen lép pályára 16 óra körül. Később párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán - harmadik kiemeltként - a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyás Claudia Giovinével és Angelica Moratellivel csap össze, ugyancsak a nyolcaddöntőben.