Kovács Zsófia győzött a Matolay-emlékversenyen

torna gerenda Kovács Zsófia rio2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Kovács Zsófia gerendagyakorlatot mutat be a női tornászok selejtezőjében a Rio Olimpiai Arénában, Rio de Janeiróban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
Kovács Zsófia három szeren győzött vasárnap a tornászok nemzetközi Matolay-emlékversenyén.

A magyar szövetség beszámolója szerint a riói olimpikon ugrásban, felemáskorláton és gerendán nyerte meg a Kiskunfélegyházán rendezett viadalt. Kovács talajon nem indult, ott Péter Sára a szlovák Barbara Mokosovával holtversenyben lett első.

"Felemáskorláton ugyanazzal a gyakorlatommal indultam, amellyel a riói olimpián is versenyeztem, itt a leugrásomat még erősíteni kell. Nagyon jól mentek az ugrások, de az az aranyérem meglepett. A gerendagyakorlatom pontos volt, most egyáltalán nem izgultam" - mondta Kovács Zsófia.

Kovács Zsófia Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint kialakult az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra utazó női csapat. Kovács Zsófia, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka részvétele már eddig is biztos volt, mellettük a negyedik - a Matolay-emlékversenyen nyújtott teljesítményének köszönhetően - Jakab Noémi lesz.