Vágólapra másolva!
Carina Witthoeft késve érkezett a Karolina Pliskova elleni meccsére a Roland Garroson, nem is csoda, hogy végül kikapott. A férfiaknál Nisikori Kej nem teljesen egészségesen is megnyerte az eddigi legkomolyabb ázsiai teniszrangadót.

Nyolc perc késéssel érkezett Carina Witthoeft a Karolina Pliskova elleni harmadik fordulós meccsére a Roland Garroson. A második kiemelt Pliskova egy gúnyos mosollyal fogadta a németet.

Witthoeftnek már nem kell sietnie Forrás: AFP/Eric Feferberg

Aztán persze teniszeztek is, Pliskovának jót tett, hogy felspannolta magát, mert 34 nyerőt ütve 70 perc alatt 7:5, 6:1-re nyert. A cseh játékos Jekatyerina Alekszandrával találkozik a következő fordulóban.

Ázsiai rekord

A férfiaknál egy esőszünet után folytatódott a Nisikor Kej–Csung Hjeon ázsai derbi, még az előző napról.

A japán játékos nem volt túl rózsás helyzetben, 7:5, 6:4, 6:7(4), 0:3-ra vezetett ugyan, amikor félbe kellett szakítani a játékot, de csuklósérüléssel bajlódott, és a hátát is ápolni kell. Közben a dél-koreai ellenfele hasított, a negyedik játszmához vasárnap hozátette a másik felét (0:6), így jöhetett a döntő szett.

A ranglistán 67. Csung tehát egyenlített, és az első koreai teniszező lehetett volna a Garros negyedik körében, csakhogy a döntő játszmát Nisikori nyerte 6:4-re. Az Open érában még sosem játszott két ázsiai teniszező Grand Slam-torna harmadik körében.