Vízválasztó ütközet vár az egyik legjobb magyar profi bunyósra

Felix Promotion boxgála. boksz sport box Pápa Rácz Félix Pápa, 2017.02.18. WBO cirkálósúly nemzetközi bajnoka Szellő Imre, Garrett Wilson
Felix Promotion boxgála. Boxgála Pápa, 2017.02.18. WBO cirkálósúly nemzetközi bajnoka Szellő Imre, Garrett Wilson
Vágólapra másolva!
November 10-én a salagótarjáni sportcsarnokban rendezi következő gáláját a Felix Promotion, melynek főmérkőzése a WBO veretlen cirkálósúlyú nemzetközi bajnokának, Szellő Imrének az összecsapása lesz amerikai ellenfelével.

A szezonnyitó várpalotai gálán Szellő Imre szűk másfél menetet töltött a ringben a bosnyák Petar Marvalj ellen, ennyi időre volt szüksége, hogy feladásra késztesse ellenfelét. Az év második mérkőzésén azonban már egy sokkal nehezebb feladatot kell megoldania: a hozzá hasonlóan veretlen (11 győzelem, 0 vereség, 8 KO/TKO) amerikai Robert Hall Jr. lesz az ellenfele Salgótarjánban.

A 25 éves amerikai igazi bokszcsaládból érkezik, apja és nagybátyja is ökölvívó volt, míg ő egy jó sikerült amatőr pályafutást követően (58-6-os mérleggel szállt ki) négy éve szerződött el profinak. Ifjabb Hall keményöklű bunyós, aki legutóbbi meccsén, amikor – többek között – a WBC amerikai bajnoka lett, azt is bizonyította, hogy képes magas szinten tíz menetet is végigbokszolni - mutatja be a tengerentúli riválist a Felix Promotion oldalán megjelent írás.

Szellő Imre februárban már legyőzött egy kemény amerikait, akkor Garrett Wilsonnak kellett vesztesen elhagynia a ringet Fotó: Szabó Gábor - Origo

Két veszélyes, a cirkálósúlyú kategória élvonalába igyekvő ökölvívó feszül majd egymásnak, és korántsem biztos, hogy szükség lesz a pontozóbírók munkájára - ezt Szellő Imre is így gondolja.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy feladat elé állít Rácz Félix. Robert Hall Jr. valóban egy minőségi rivális" - kezdte Szellő. Kevés felvétel áll rendelkezésre az amerikairól, de amennyire lehetett, kielemeztük a stílusát.

Hall győzni jön Magyarországra, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy sikerrel vegye az akadályt.

- mondta Szellő, aki bízik benne, hogy élvezheti majd a hazai közönség támogatását.

A WBO világranglitájának 7. helyén feszítő Szellő elmondta, edzője, Bertók Róbert minden tréingen igyekszik alaposan megdolgoztatni, és kimozdítani a komfortzónájából. "De nagyon jól regenerálódok, és minden reggel frissen vágok neki a feladatoknak. Óriási munkát végzünk, s az összes részletre odafigyelünk, mert tudjuk, hogy mennyi minden múlik a következő címvédő mérkőzésen.

A Felix Promotion a november 10-én ringbe lépő magyar bunyósok neveit, valamint azok ellenfeleit a következő napokban/hetekben folyamatosan hozza nyilvánosságra. Az M4 Sport által élőben közvetítésre kerülő rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információkért, beleértve a belépőjegyek vásárlásával kapcsolatos részleteket, keresse fel a vállalkozás webes felületét, a www.felixpromotion.com oldalt.