Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg az első játszmát Fucsovics Márton Canberrában, a 75000 dolláros Challenger döntőjében, a rutinos Andreas Seppi fordítani tudott és 2 óra 16 perces csatában, 5:7, 6:4, 6:3-ra győzött. A veresége ellenére hétfőn - pályafutása eddigi legjobb ranglista helyezésével (80.) - kezdi az Australian Opent, ahol először szerepel a főtáblán. Edzője, Sávolt Attila szerint a rajtig az adogatását kell a legtöbbet gyakorolnia.

A 33 éves Andreas Seppinek mindig jól megy Ausztráliában. Tavaly is a negyedik fordulóig jutott Melbourne-ben, többek között Nick Kyrgiost verve, de itt érte el karrierje egyik legnagyobb sikerét is:

2015-ben ő győzte le Roger Federert az Australian Openen,

a legjobb 32 között. Állt már a 18. helyen is a világranglistán, még 2013-ban. Jelenleg ugyan nyolcvanhetedikként Fucsovics Márton mögött jegyzik, de pontosan lehetett tudni, hogy ez semmit nem jelent, nagyon nehéz ellenfél.

Fucsovics Márton a canberrai Challenger döntőjében Forrás: Origo

A canberrai Challenger döntőjében Seppi kezdett adogatni, majd a negyedik gémben, a hatodik fogadóelőnyét kihasználva brékelt és elhúzott 4:1-re. A magyar innen egyenlített, és 5:5 után másodszor is elvette az olasz adogatását.

A szettért szerválva nem remegett meg.

A folytatásban 3:4-nél megint Fucsovics került brékhátrányba, de rögtön javított, Seppi hiába adogatott a játszmáért. Sajnos 4:5-nél a magyar megint botlott adogatóként. A döntő játszma nagyon hasonlóan alakult. Újra 3:4-nél bizonytalankodott Fucsovics és ugyan volt egy fogadóelőnye, amikor a meccsért szervált az itáliai, de egy újabb ki nem kényszerített hiba tenyeressel megpecsételte a sorsát.

Fucsovics Mártonnak nem marad sok ideje bánkódni a vereség miatt, de ő ezt pontosan tudja. Mostantól az Australian Openre és Radu Talbotra kell koncentrálnia. Vasárnap már a Melbourne parkban edz.

ami ráadásul kiszámíthatatlanul kavargott. Lehetet végig érezni, hogy ezen a napon Seppi kicsivel jobb, ő alkalmazkodik a körülményekhez is sikeresebben. Pont azzal nyert, ami mindig jellemezte: a nyugodt, higgadt, stabil, tudatos játékkal. Végig pontosan tudta, mit kell játszania. Ezzel együtt,

összességében egy pozitív héten vagyunk túl,

Marci sok jó meccset játszott. A döntő előtt kicsit féltem attól, hogy ha fizikálisan kemény mérkőzés lesz, akkor az befolyásolhatja a melbourne-i teljesítményét. Szerencsére csak kedden kezd az Australian Openen, így marad időnk regenerálódni és még legalább kettőt edzeni a helyszínen.

A szervát fogjuk sokat gyakorolni, mert az nem ment jól"

- magyarázta Fucsovics Márton edzője, Sávolt Attila a döntő után.