Vágólapra másolva!
Medveczky Erika azon kevesek közé tartozik, akik nem utaztak el melegvízi edzőtáborba, és itthon készülnek a szezonra, míg a versenyzők nagy része Dél-Afrikában és Portugáliában edz. A 29 éves, négyszeres világbajnok kajakos szeretné megismételni a tavalyi szezonját, de nem lesz egyszerű, hiszen pályafutása egyik legjobb évében két világbajnoki címet és egy Eb-aranyat nyert.

„Ősszel átbeszéltük a csapattal, sorakoztattunk érveket és ellenérveket mindkét oldalon. Fontos szempont volt, hogy visszatér szülésből Csipes Tamara, alkalmazkodtunk hozzá, hiszen mégiscsak ő a csapat olimpiai bajnoka.

Portugáliával szemben pedig nem állunk rosszul, ha az időjárást vesszük, hiszen ott is folyamatosan esik az eső és nincs is meleg, így viszont hétvégén hazamehetek a családomhoz, és az mindennél többet ér" - mondta a Kajak-Kenu Szövetség honlapjának Medveczky Erika, aki Dunavarsányban készül.

Medveczky Erika egész áprilisban Dunavarsányban készül Forrás: Kovács Tamás/MTI

Az idén Szegedről a Honvédba igazolt kajakos szerint a mindennapjai nem sokat változtak a klubváltással, hiszen eddig is a honvédosokkal készült.

„Nehéz döntés volt, és nagyon hálás vagyok a szegedieknek,

de ez volt a logikus döntés, hogy mégiscsak egy csapatban, egy edzővel készüljek."

Tavaly két világbajnoki és egy Európa-bajnoki aranyat nyert Medveczky Erika, de azt mondja, a visszatérőkkel jelentősen megerősödő mezőnyben is szeretné megismételni a 2017-es szezont.

„Még maradt is bennem tavaly, ha az 500 egyest nézzük. Ráadásul talán egy kicsit jobb formában vagyok most, mint tavaly ilyenkor, bár

időközben majd kialakul, hogy inkább csapathajó vagy egyes lesz a fő irányvonal" - zárta a szavait a négyszeres világbajnok kajakos.

Medveczky Erika egész áprilisban Dunavarsányban készül, majd onnan Szolnokra megy edzőtáborba.