Vágólapra másolva!
Martina Navratilova a wimbledoni teniszbajnokság egyik szakértőjeként méltánytalannak tartja, hogy kollégái közül John McEnroe tízszer több pénzt kap, mint ő.

"Sokkolt, hogy John McEnroe 150 ezer fontot kap, én meg 15 ezret" - nyilatkozta a BBC-nek Navratilova,

aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy "a férfiak hangja értékesebb, mint a nőké".

A csehszlovák származású, de sikereit már amerikaiként elérő teniszező karrierje során 18 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben, Wimbledonban kilencszer diadalmaskodott. Navratilova hangsúlyozta: a bértárgyalások során nem kapott kellő tájékoztatást, és ígéretet tett arra, hogy

legközelebb több pénzt kér.

Navratilova kiakadt, hogy McEnroe tízszer több fizetést kap Forrás: AFP/Jacques Demarthon

A BBC brit műsorszolgáltató tavaly júliusban adott közre egy listát, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagy-Britanniában

milyen bérkülönbségek lehetnek a férfi és női munkavállalók között még akkor is, ha ugyanazt a munkát végzik.

A BBC ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a pályafutása során egyesben három wimbledoni tornagyőzelmet arató McEnroe megbízatása Londonban nem korlátozódik a verseny időtartamára, valamint a kéthetes szakértői feladatokra, mert annál jóval több munkát kell elvégeznie.

- mondta a csatorna szóvivője. Hozzátette: a kizárólagosságot garantáló szerződésük értelmében pedig McEnroe Nagy-Britannián kívül annak ellenére csak az ő engedélyükkel vállalhat munkát, hogy az egyik legjobb szakértőnek és sportkommentátornak számít.