Vágólapra másolva!
A rémálomszerű szombat után - megállt autó, kigyulladt autó, háromkerekű autó - tiszta lappal vághatott neki a vasárnapnak Michelisz Norbert a túraautó-világkupa marokkói hétvégéjén. A WTCC-ből ismert menetrend szerint zajlott a vasárnapi időmérő a WTCR-ben: a Q1-ből a tizenkét leggyorsabb ment tovább a Q2-be, onnan a top öt versenyző pedig a Q3-ba, más néven superpole-ba, ahol kialakult a végső sorrend.

A zöld lámpa kigyulladása után rögtön kint volt az egész mezőny az első félóra elején, Yvan Muller és Thed Björk hamar az élre állt, majd érkezett Michelisz Norbert, a BRC Racinges Hyundai i30 N TCR-rel, és azonnal átvette a vezetést. Egy újabb gyors körrel tovább javított saját idején, majd Björk megelőzte. A Q1 felénél Dennis Dupont a falnak csapódott az Audival, leintették az edzést, mentés közben még egy kis tűz is keletkezett a belga autójának jobb elejénél, elég sokáig állt az időmérő.

Most nem volt gond a BRC Racinges Hyundai-jal Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Az újraindítás után Muller volt a leggyorsabb, mögötte Björk és Michelisz várta a boxban, hogyan alakulnak a köridők, vagyis három Hyundai volt a mezőny legjobbja.

A vége előtt nem sokkal még Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini is befurakodott a harmadik helyre, így a négy Hyundai - nem túl nagy előnnyel, de - az élen várta a folytatást.

A Q2-ben dőlt el az első vasárnapi futam rajtsorrendje

Muller, Björk, Tarquini, Michelisz, Huff, Vernay, Bennani, Ehrlacher, Vervisch, Thompson, Oriola, Shedden sorrendben jutott a legjobb tizenkettő a Q2-be.

Michelisz első gyors körével a negyedik helyen kezdett, majd a végén még javított egy pozíciót, így a Q2-t a harmadik helyen zárta, ami azt jelenti, hogy a fordított rajtrácsos első vasárnapi versenyen a nyolcadik helyről indulhat,

a fordított pole-t Pepe Oriola szerezte meg a Cuprával. Mögötte Verney, Thompson, Bennani, Huff, Ehrlacher, Muller, Michelisz, Tarquini, Björk az első tíz sorrendje tehet az első vasárnapi futamon.

Michelisz Norbert (balra) és csapattársa, Gabriele Tarquini is a legjobb ötben a vasárnapi időmérőn Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Superpole a legjobb ötnek

Következett a főfutam első öt rajthelyéről döntő Q3, ahol a Q2-ben leggyorsabb öt versenyzőnek volt egy-egy gyors köre, üres pályán. Yann Ehrlacher kezdett, 1.24.797-t ment a Hondával. Utána nagybátyja, Yvan Muller következett saját csapata Hyundai-ával, meg is előzte az unokaöcsit, 1.24.396 volt abban a pillanatban a legjobb idő.

Michelisz Norbert gurult ezután a pályára, az első szektorban rontott, hiába volt tökéletes a kör második és harmadik harmada: 1.24.540-es idővel figyelhette, hogy csapattársa, Tarquini mit autózik.

És volt is mit nézni, az 56 éves olasz ugyanis mindenkinél gyorsabb volt 1.24.316-os köridejével. Björk dönthette el a végső sorrendet, de az Yvan Muller Racing Hyundai-a 1.24.653-ra, negyedik helyre volt csak képes, ami

a következő rajtsorrendet jelenti a vasárnapi főfutamra: Tarquini, Muller, Michelisz, Bjork, Ehrlacher.

A Zengő Motorsport versenyzői tovább gyorsultak szombati idejükhöz képest: Szabó Zsolt a 19., Nagy Norbert a 22. helyről indul mindkét vasárnapi futamon.

Az első vasárnapi verseny 17.45-kor kezdődik, közvetlenül utána, 19.10-kor rajtol a főfutam. Az Origón folyamatosan beszámolunk az eseményekről.