Erdei Zsolt gyűjti a dokumentumokat az ügyészség számára

Erdei Zsolt, Madár, Magyar Ökölvívó Szövetség
Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke kikérte magának a vádakat
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) moszkvai elnökválasztó kongresszusára utazó Erdei Zsolt magyar szövetségi elnök a Borsnak nyilatkozva elmondta: az ügyészség még nem vizsgálódik a budapesti ifjúsági világbajnokság 348 millió forintos hiánya kapcsán, de ő már gyűjti a dokumentumokat, amiket átad majd a nyomozóknak.

Erdei szerint a számlák, kimutatások, szerződések összegyűjtésére az elnöksége kötelezi. Arra a kérdésre, hogy milyen, a személyét érintő következtetéseket von le az esetből, nem akart válaszolni. „Ha majd a vizsgálat lezárul, erre is válaszolok.”

Erdei Zsolt szerint még nem vizsgálódik az ügyészség Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pénzhiány okán a november 15-én Újdelhiben kezdődő felnőtt női vb-től Magyarország távol marad. A lap felvetette az elnöknek, esetleg az EMMI-hez fordul-e rendkívüli segélyért, de Erdei azt válaszolta, erre nem gondolt.

Két magyar induló mégis ringbe lép Indiában. Seres Attila, a Vecsési Boxclub elnöke elújságolta, egyesületi költségen, összesen kétmillió forintért két versenyzője, Szűcs Szabina (54 kg) és az U22-es Eb-aranyérmes, nehézsúlyú Juhász Adrienn ringbe lép. „Így hosszú hónapok felkészülése nem vész kárba – indokolta a lépést Seres. – Mivel jövőre olimpiai kvalifikációs vb-t rendeznek, igen fontos, hogy a magyar versenyzőket az idén is lássák a pontozók. Amúgy szerintem további, előzetesen benevezett magyarok is utazhatnának, ha jóakaróik összegyűjtenék rá a pénzt.”