Vitatható döntetlen és címvédés a bokszvilág csúcsmeccsén

Deontay Wilder v Tyson Fury GettyImageRank2 SPORT BOXING
LOS ANGELES, CA - DECEMBER 01: Deontay Wilder punches Tyson Fury in the fifth round, fighting to a draw during the WBC Heavyweight Champioinship at Staples Center on December 1, 2018 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Több mint 17 ezer helyi néző és világszinten kiemelt érdeklődés közepette került sor magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Los Angeles-i Staples Centerben a Deontay Wilder – Tyson Fury WBC nehézsúlyú világbajnoki mérkőzésre. A találkozó hatalmas pofonokat és óriási bunyót hozott, és végül döntetlennel zárult.

A fogadóirodák oddsai alapján az amerikai Wilder volt a favorit, de a szakemberek között bőven akadtak olyanok, akik szerint a korábbi világelső, jelenleg is veretlen Fury hosszú inaktivitást követően visszatérve is képes lesz ismét a csúcsra érni. Az összecsapás a brit kihívó elképzelése szerint indult, és Wilder nem nagyon talált fogást jól védekező ellenfelén, aki a Klitschko elleni formáját idézve úgy tűnt, jó úton halad az újabb győzelem felé.

Óriási meccset vívott egymással Tyson Fury (b) és Deontay Wilder Forrás: AFP/2018 Getty Images/Harry How

A 9. menetben aztán Wilder megrázta magát, és padlóra küldte Furyt, aki a kritikus pillanatokat gyorsan átvészelte, és a következő felvonásokban ismét ő tűnt meggyőzőbbnek. A 12., egyben záró etapban újra számolni kellett Furyra, de ebből a leütésből is visszajött a kihívó, így a pontozók kezébe kerül a döntés. A bírók közül Alejandro Rochin 115-111 arányban Wildert látta jobbnak, Robert Tapper 114-112-ra Fury mellett tette le a voksát, míg a harmadik ítész, Phil Edwards lapján 113-113 szerepelt, így döntetlennel zárult az összecsapás, Wilder pedig (vitatható körülmények között) megtarthatta a címét.