Kenderesi Tamás inkább fizetne, de mindenképp haza akar jönni

Úszás Vizes VB, FINA2017, 200m férfi pillangó, Kenderesi Tamás
Kenderesi Tamás pillangóról átvált a gyorsúszásra
Vágólapra másolva!
A dél-koreai rendőrség vádemelési javaslattal adta át a helyi ügyészségnek Kenderesi Tamás ügyét. Az olimpiai bronzérmes úszót szexuális zaklatással gyanúsítják.

A magyar úszót vasárnap éjjel egy kvangdzsui diszkóból vitték el, ahol - állítólag - egy 18 éves helyi lány kihívta a rendőrséget.

A hölgy azt állította, hogy Kenderesi szexuálisan zaklatta őt.

Kenderesi vasárnap délután kiadott nyilatkozatában azt mondta: az illemhelyről kijőve véletlenül ért hozzá egy lány fenekéhez. Tettéért amúgy a magyar sportoló bocsánatot kért.

Foreign swimmer referred to prosecution for sexual harassment probe | Yonhap News Agency

The 22-year-old athlete, who competed in the FINA World Championships in Gwangju, 330 kilometers south of Seoul, was detained Sunday for allegedly touching the body of an 18-year-old woman at a club around 3 a.m.

A koreai rendőrség most azt mondta, hogy a kihallgatáson Kenderesi elismerte, hogy hozzáért a lányhoz, de a szexuális zaklatás vádját tagadta.

Kenderesi azt mondta, hajlandó lenne kifizetni a bírságot - erről jelen pillanatban azt sem tudni, hogy mekkora összeg -, de mindenképpen hazatérne.

Közben a magyar úszóválogatott tagjai magyar idő szerint hétfőn délután 16.30-kor a Turkish Airlines járatával indulnak haza. Kenderesi Tamás Szöulban maradt, ott kell megvárnia a vizsgálat végét.