Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Történelmi gyakorlatot mutatott be a tornasport legendája

GES / Gymnastics / Gymnastics World Championship Doha, 03.11.2018 FIG Maedchenturnen professional sports sports photo Turnuebung SPO professional gymnastics professional gymnast Turngeraet WORLD CUP international WOMAN artistic gymnastics GYMNASTICS sport
Simone Biles (USA) at the balance beam. GES / Gymnastics / Gymnastics World Championships in Doha, Geraetfinale, 03.11.2018 - GES / Artistic Gymnastics / Gymnastics World Championships: 03.11.2018 - | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Simone Biles ismét történelmet írt a tornasportban, első nőként mutatott be olyan gyakorlatot, amivel a férfiak is csak ritkán próbálkoznak. Nem mellesleg a 6. amerikai bajnoki címét is megszerezte. 

Az amerikai tornasport sztárja, a négyszeres olimpiai aranyérmes Simone Biles ismét elkápráztatta a sportága szerelmeseit az amerikai bajnokságon.

A Kansas Cityben rendezett viadalon először gerendán mutatott be egy dupla fordulat-dupla szaltó kombinációs leérkezést sikeresen.

Ezt a mozdulatsort ő volt képes egyedül végrehajtani a világon. Az amerikai tornasport erejét viszont mutatja, hogy a történelmi leérkezés ellenére csak bronzérmes lett gerendán.

Talajon is egy új elemet mutatott be: a tripla fordulatot dupla szaltóval kombinálta, amit a férfiak is csak ritkán kiviteleznek hibátlanul.

Természetesen a világ jelenlegi legjobb női tornásza megnyerte ezzel a versenyt és a 6. amerikai bajnoki címét szerezte. Ember legyen a talpán aki fel akarja venni a versenyt Simone Biles-szal a stuttgarti világbajnokságon és a tokiói olimpián.

Mindent egy helyen az Eb-ről