Fejjel rohant neki az egyik akadálynak az etióp atléta - videó

ATHLETICS - IAAF WORLD U20 CHAMPIONSHIPS TAMPERE 2018 - DAY 6 2018 ATHLETICS ATHLETISME CHAMPIONSHIPS DAY 6 FIELD FINLAND FINLANDE IAAF JUNIORS MEETING MONDE SPORT TAMPERE WORLD
Takele Nigate (ETH) wins the Gold Medal in 3000 Metres Steeplechase Men during the IAAF World U20 Championships 2018 at Tampere in Finland, Day 6, on July 15, 2018 - Photo Julien Crosnier / KMSP / DPPI
Vágólapra másolva!
A junior világbajnok Takele Nigate nevét a favoritok között emlegették a férfi 3000 méteres akadályfutásban a dohai világbajnokságon. Az esély azonban az első kör felénél oda lett.

A 8:09:50 perccel nevező junior világbajnok a harmadik futamban állt rajthoz, ahol alig pár méter megtétele után megbotlott és orra esett, majd még ketten átestek rajta. Ekkor még felpattant, ahogy a többiek is, és folytatta a versenyt, de "benne maradt" a baleset: az első nagyobb akadálynál, a vizesároknál nem tudott koncentrálni, nem jött ki neki a lépés, újra elesett, de most olyan szerencsétlenül, hogy lefejelte az akadályt.

Ezek után nem csoda, hogy egyéni legjobbjától majd' fél perccel elmaradva, 8:38:34 perces idővel utolsó előttiként ért célba.