Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szenzáció: Vas Kata Blanka nyerte a rangos belgiumi cyclocross versenyt

Vas Kata Blanka kerékpár cyclocross
Hungary's Blanka Kata Vas celebrates after winning the women's race of the Bredene cyclo-cross cycling event in Bredene, race 6 out of 8 during the Ethias Cross trophy, on December 30, 2020. (Photo by DAVID STOCKMAN / Belga / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A 19 éves Vas Kata Blanka megnyerte a belgiumi Ethias Cross terepkerékpáros (cyclocross) sorozat szerdai futamát.

A Bredenében rendezett viadalon a cyclingnews szakportál beszámolója szerint a magyar bajnok úgy is több mint egy perccel előzte meg a másodikként célba érkező, egyaránt háromszoros világ- és Európa-bajnok belga Sanne Cantot, hogy egyszer elesett.

A 19 éves Vas Kata Blanka szenzációs szezonja tovább tart Forrás: AFP/David Stockman

A velo.hu tudósítása kiemelte: magyar versenyző még sosem nyert belga versenyt a szakágban, amelynek viadalait néhány kilométer hosszú körpályákon rendezik, a versenyzők földutakon, füves területeken és aszfalton, továbbá különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

Vas három szakágban is a legjobbak közé tartozik az U23-asok között, idén cyclocrossban és hegyikerékpárban is vb-ezüstérmes volt a korosztályban. A felnőtt mezőnyben is rendre bizonyít, a terepkerékpáros világkupa-sorozatban a negyedik helyen áll, az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is ő a felnőtt magyar bajnok.

Mindent egy helyen az Eb-ről