Győzelemmel tért vissza a tenisz botrányhőse és a női világelső is

Ashleigh Barty tenisz
Australia's Ashleigh Barty hits a return against Romania's Ana Bogdan during their Yarra Valley Classic women's singles second round match in Melbourne on February 2, 2021. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Február elején végre megkezdődött a teniszszezon. A hónap első hetén az Australian Open számos felvezetőversenyét rendezik meg, melyeken a világ legjobb játékosai hosszú idő után lépnek ismét pályára.

A női teniszezők világranglistáját vezető Ashleigh Barty győzelemmel tért vissza a WTA-sorozatba: a Yarra Valley Classic elnevezésű melbourne-i tornán két szettben legyőzte a román Ana Bogdant.

- nyilatkozta a meccs után az ausztrál teniszező.

Barty a koronavírus-járvány miatt 11 hónapot kihagyott, tavaly az őszi tornákra, így az amerikai és a francia nyílt bajnokságra sem utazott el. A visszatérésére múlt pénteken került sor, amikor egy bemutatótornán kikapott a korábbi világelső román Simona Haleptől.

Ashleigh Barty 11 hónap után léphetett ismét pályára WTA-mérkőzésen Forrás: AFP/William West

Szintén győzelemmel tért vissza a pályára Nick Kyrgios, aki a francia Alexandre Mullert verte a Murray River Open elnevezésű melbourne-i tenisztorna első fordulójában.

Az ausztrál játékos csaknem egy év után játszott újra tétmérkőzést, ezt megelőzően tavaly februárban Acapulcóban szerepelt.

A Murray River Open a jövő hétfőn kezdődő Australian Open egyik felvezető tornája. Fucsovics Márton hétfőn legyőzte az olasz Marco Cecchinatót és szerdán a fehérorosz Jegor Geraszimovval mérkőzik a nyolcaddöntőért.

Tovább késik Bianca Andreescu visszatérése, miután visszalépett a melbourne-i Grampians Trophy elnevezésű tenisztornától, ám a hétfőn kezdődő Australian Openen már mindenképpen versenyezni szeretne.

A 20 éves kanadai játékos legutóbb a 2019-es világbajnokságon lépett pályára, azóta sérülések és magánéleti problémák hátráltatták. A 2019-es amerikai nyílt bajnokság győztese tavaly novemberben azt mondta, tökéletesen felépült, és pályára lép a januári ausztrál nyílt bajnokságon, amit végül februárra halasztottak.

- nyilatkozta.

Andreescu azon 72 teniszező közé tartozott, akit elszigeteltségbe kényszerítettek, és még edzeniük sem lehetett, miután a repülőgépen - amellyel Ausztráliába érkeztek - koronavírusos eseteket találtak, ráadásul az edzője, Sylvain Bruneau is megfertőződött.

A Grampians Trophy szerdán kezdődik, és elsősorban azok a női teniszezők vehetnek részt rajta, akik szinten karanténban voltak a közelmúltban.