Vágólapra másolva!
A márciusi indiai sportlövő VK-versenyen történt magyar doppingbotrány, Sidi Péter és Péni István balhéja padlóra küldte az ifjúsági olimpiai bajnok Pénit, akiben szerb szerelme és a családja tartja a lelket. Az első gyanú szerint Sidi Péter hatolt be Péni hotelszobájába és kevert doppingszert vetélytársa vitaminjába.

Néhány héttel az olimpia kezdete előtt élete legnehezebb időszakát éli át a fiatal magyar sportlövő, Péni István, aki önhibáján kívül keveredett botrányba. Az elmúlt napokban az Origo is többször beszámolt arról az esetről, amely az indiai VK-versenyen történt. Eddig annyit tudunk, hogy a Magyar Sportlövő Szövetség felfüggesztette Sidi Péter versenyzői jogát, miután egy szállodai videófelvétel megtekintése után kiderült, hogy Sidi behatolt Péni szobájába és 45 percen át ott tartózkodott. Később jött a hír, hogy Péni megbukott az Indiában végzett doppingvizsgálaton, a két eset között pedig szoros összefüggés van. Péni maga kérte a Nemzetközi Sportlövő Szövetségtől versenyzői engedélyének felfüggesztését. A szabotázs kiderült, az ISSF visszaadta Péni engedélyét, aki most az eszéki Európa-bajnokságra készül. Ugyanakkor lelkileg padlón van a magyar ifjúsági olimpiai bajnok.

Péni István szerelme, a gyönyörű szerb sportlövő, Szanja Vukasinovics az Instagramon üzent a bajba jutott magyar sportolónak. A szerb lány itt is kifejezte szerelmét, és kiállt Péni mellett.

– mondta idősebb Péni István, a sportoló édesapja a Blikknek.

– mondta a Blikknek egy, a sportlövőkhöz közel álló, a neve elhallgatását kérő informátor. "Bízik benne, hogy számára kedvező döntés születik, és versenyezhet Tokióban. Igyekszik minden idegszálával a sportra koncentrálni."

Forrás