Vágólapra másolva!
Két hazai atléta is győzni tudott a Magyar Nagydíjsorozat budapesti versenyén, amelyen Palkovits István U23-as magyar rekordot futott 3000 méteres akadályfutásban.

A 20 éves kecskeméti tehetség végig az élmezőnyben haladva 8:28.43-as időt futott, amivel bő fél másodperccel megdöntötte Markó Gábor 1982 óta fennálló korosztályos rekordját.

Palkovits a magyar atlétika egyik legnagyobb reménysége, aki idén az U23-as Európa-bajnokság megnyerésével is bizonyította képességeit. Mostani futásával a jövő évi felnőtt Európa-bajnokság szintidejét is teljesítette, ami szintén egy fontos méröldkő lehet a pályafutásában.

A kedd délutáni budapesti viadalon induló tokiói olimpikonjaink közül Nguyen Anasztázia távolugrásban, Szilágyi Réka gerelyhajításban tudott diadalmaskodni.

A Lantos Mihály Sportközpontban megrendezett viadalnak két Diamond League-szám is a része volt, mivel a legrangosabb sorozat több versenye elmaradt a koronavírus-járvány miatt. A női súlylökést a portugál Auriol Dongmo, a férfi diszkoszvetést a brit Lawrence Okoye nyerte.