Szabó Szebasztián döntőbe jutott a rövidpályás úszó-vb-n

Szabó Szebasztián
6688759 04.11.2021 Hungary's Szebasztian Szabo reacts after the men's 50 m freestyle final at the European Short Course Swimming Championships, in Kazan, Russia's Republic of Tatarstan. Maksim Bogodvid / Sputnik (Photo by Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Szabó Szebasztián a hatodik helyen jutott döntőbe 50 méter gyorson az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon.

A szám Európa-bajnoka - aki közvetlenül a novemberi kontinensviadal után fertőződött meg a koronavírussal, és emiatt két hetet kihagyott - a délelőtti előfutamból a 13. helyen ment tovább 21.46 másodperces idővel. Az elődöntőben aztán jócskán tudott javítani, 21.06 másodperccel csapott célba, így ott lesz a szám vasárnapi fináléjában.

Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres gyorsúszás elődöntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Ez most jó volt, az előfutamot kielemeztük, és az edzőm, Petrov Iván ellátott néhány jótanáccsal.

Azt gondolom, a többiek már nem tudnak ennél sokkal jobbat, de szerintem bennem még van" - nyilatkozta a futamot követően a győriek ezúttal is fantasztikusan, 0.59-es reakcióidővel rajtoló kiválósága, aki kazanyi Eb-n - ahol három alkalommal állt a dobogó tetején - 20.72 másodperccel volt aranyérmes ebben számban.