Szilágyi Áront meglepte, hogy az év emberének választották

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.24, vívás, Szilágyi Áron, győzelem, aranyérem
Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó nem sejtette, hogy ő kapja a Közmédia Év Embere Díjat.

A szombaton nyolcadik egyéni országos bajnoki aranyát nyerő 31 esztendős kardozó kedden a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában rendezett ünnepségen vette át az elismerést, és elmondása szerint a legmagasabb polcra fogja tenni a díjat.

fogalmazott Szilágyi. Elárulta: az ünnepségre való meghívásakor elsőre visszakérdezett, hogy nem év sportolója díjat fog-e kapni.

Szilágyi Áron Tokióban a harmadik olimpiai bajnoki címét nyerte Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Közmédia Év Embere Díjat a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA 2020-ban hagyományteremtő céllal hozta létre, tavaly Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus kapta, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus elleni legmodernebb vakcinát.

A csapatban világbajnoki, egyéniben és csapatban Európa-bajnoki címmel is rendelkező Szilágyi kifejtette: ahogy az elmúlt négy-öt évben nem bújt el a nagy célkitűzés, a harmadik olimpiai aranyérem elől, "így az egyéni világbajnoki cím motivációját" sem rejti véka alá.

szögezte le.