Még mindig bizonytalan a sérült Fucsovics Márton madridi részvétele

FUCSOVICS Márton; SCHWARTZMAN, Diego
Roquebrune-Cap-Martin, 2022. április 13. Fucsovics Márton az argentin Diego Schwartzman ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában 2022. április 13-án. MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton részvétele kisebb sérülése miatt még mindig bizonytalan a jövő heti, 7,5 millió euró (2,85 milliárd forint) összdíjazású salakpályás madridi tenisztornán.

Az elsőszámú magyar férfi teniszező a közmédiának elmondta: már múlt héten, a barcelonai torna szerdai játéknapján érezte, hogy kisebb egészségi problémája van, és bár akkor még nyert, illetve továbbjutott, a következő fellépésén, a nyolcaddöntőben már kikapott. Azt követően pedig az a döntés született, hogy a héten zajló müncheni tornát kihagyja, mert "fő az egészség".

"Pár edzést ki is kellett hagynom, de napról napra jobban érzem magam. Hétvégén már kezdődne a madridi torna, ott elvileg a selejtezőben vagyok, de még mindig nem tudom, hogy elmegyek-e. Remélem, hogy tudok játszani, de az is lehet, hogy csak az azt követő héten, Rómában térek vissza" - mondta. Hozzátette: péntek este sorsolnak Madridra, addig meg kell hozniuk a végső döntést.

Fucsovics az idei teljesítményét közepesre értékelte, mert volt ugyan egy-két jó eredménye, de volt pár fájó veresége is.

Fucsovics Márton kihagyhatja a madridi tenisztornát Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

"Utóbbiak fontos meccsek voltak, ha azokat megnyertem volna, két-három összecsapásról beszélek, akkor azt mondanám, hogy jó évem van. De nincs még vége, a szezon felénél járunk, remélem, hogy a Grand Slam-versenyeken fogok villantani" - nyilatkozta. A világranglistán 48. játékos hozzátette: a formáját mindig próbálják kihegyezni a GS-tornákra, viszont idén a Roland Garroson 90, Wimbledonban 360 pontot kell megvédenie, ami nyomást rak majd rá.

Balázs Attila több mint egyéves kényszerszünetet követően - krónikus Achilles-ín-gyulladás miatt tavaly február óta nem játszhatott, január végén pedig megműtötték - hétfőn vereséggel tért vissza a pályára. A teniszező kiemelte: a legjobb formájától egyelőre még messze van, de nagyon sokat dolgozik azért, hogy nyáron már ott tudja folytatni, ahol sérülése előtt abbahagyta. A 33 éves játékos karrierje legjobbjaként 2020 márciusában a 76. volt a világranglistán. Balázs hozzátette, sérülése már a múlté ugyan, de ez majd csak a sorozatterhelés alatt derül ki igazán.

Piros Zsombor vasárnap hátsérülés miatt adta fel a spliti torna döntőjét. A teniszező - aki hétfőn először szerepelt a világranglistán a legjobb 200 között, ahol a 189. helyen áll - kiemelte, hátsérülése nem olyan ütemben javul, ahogyan arra ő és csapata számított.

"Veszélyben van az indulásom a jövő heti challenger-tornán. Nyolcvan százalék, hogy nem tudok részt venni rajta, ahhoz valami csoda kellene. Inkább pihentetem, és edzünk, készülünk a Roland Garrosig, mert az lesz számomra a fő attrakció" - hangsúlyozta Piros, aki hozzátette, gyógytornára, kezelésekre jár, és bízik abban, hogy mielőbb rendbejön.