Krizsán Xénia nem szerzett pontot, feladta a hétpróbát az atlétikai-vb-n

World Athletics Championships Oregon22 - Day Four GettyImageRank3 track and field Horizontal SPORT
EUGENE, OREGON - JULY 18: Xenia Krizsan of Team Hungary competes in the Women's Heptathlon Long Jump on day four of the World Athletics Championships Oregon22 at Hayward Field on July 18, 2022 in Eugene, Oregon. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétpróbázó Krizsán Xénia nulla pontos távolugrása után és kisebb sérülése miatt nem folytatja szereplését a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Az MTK Budapest 29 éves versenyzője hétfőn az első számban mindhárom kísérletére belépett, és az M4 Sportnak azt mondta, ezek után nem kockáztat egy esetleges sérülést, így nem folytatja a viadalt.

- fogalmazott Krizsán.

Krizsán Xénia feladta a hétpróbát az atlétikai-világbajnokságon Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Christian Petersen

A hétpróbázó elmondta, az elrontott távolugrás ellenére is rengeteget tanult, tudja, hogy a müncheni kontinensviadalig hátralévő időben a technikai edzésekre, a finomításra kell ráfeküdniük.

- fogalmazott az atléta.

A távolugrás kapcsán megjegyezte, vélhetően a bemelegítést rontotta el, mert bár ott jól jött ki a nekifutása végén a deszka, az első kísérletére mégis belépett háromnegyed lábfejjel, majd a második előtt hiába indult hátrébbról, ugyanúgy rossz volt a lécfogása.

"Valószínűleg kicsit lépkedős volt a futás, emiatt léphettem be.

A harmadik kísérlet előtt aztán már végiggondoltam, mennyit edzettem és miért utaztam ennyit" - nyilatkozta elcsukló hangon Krizsán Xénia, aki így 3661 ponttal a 15., utolsó helyen zár.