Vágólapra másolva!
A korábban már minden végtagján amputált orosz műkorcsolyázónak, Roman Kosztomarovnak a hírek szerint újabb amputációra lesz szüksége, de a szervezete egyelőre nem áll készen erre a beavatkozásra - jelentette be az Izvesztyia egyik forrása. 

Az egykori sportoló lélegeztetőgépen van, és nem tud magától lélegezni.

Újabb amputációra lenne szükség, de fennáll a szívleállás veszélye. Jelenleg a szervezete küzd vérmérgezéssel, de ehhez elég gyenge.

Az orvosok megjegyezték, hogy

Kostomarov nagyon le van gyengülve. Az újabb rossz hírek ellenére a műkorcsolyázó állapotában pozitív tendencia figyelhető meg a lap szerint. Ha ez továbbra is így lesz, akkor akár le is szedhetik lélegeztetőgépből.

Roman Kosztomarov állapota továbbra is válságos Forrás: domninaoksanaice/Insta

Korábban, március 10-én az Izvesztyija egyik forrása még arról számolt be, hogy a sportoló állapota nem változott jelentősen az elmúlt hetekben.

A vérmérgezés miatt most azonban újabb műtéti beavatkozásra lesz szükség, de ennek a mértéke még nem tisztázott.

Kosztomarov január 10-én került kórházba. Előtte gyengeségre és mellkasi fájdalomra panaszkodott. Bal oldali tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amely egyes jelentések szerint kétoldalivá fejlődött. Február elején az üszkösödés miatt műtéten esett át, láb- és kézamputációt hajtottak végre rajta. Ezek az intézkedések a nekrózis - egy szerv, szövet sejtjeinek nem programozott sejthalála - megállításához vezettek. A szepszis mellett agyvérzése is volt. Emellett arról is beszámoltak, hogy Kosztomarovnak májproblémái voltak az ödéma és a nagy mennyiségű gyógyszer miatt.

Március 5-én arról szóltak a hírek, hogy a korcsolyázó fokozatosan magához tért, de az orvosok arra gyanakodtak, hogy ismét vérmérgezése van, mert elkékült a keze.