Óriási botrány a budapesti tenisztornán, a magyar játékost támadják

(SP)HUNGARY-BUDAPEST-TENNIS-WTA-HUNGARIAN GRAND PRIX-WOMEN'S SINGLES se Horizontal
(230719) -- BUDAPEST, July 19, 2023 (Xinhua) -- Amarissa Toth of Hungary competes during the women's singles round of 32 match between Amarissa Toth of Hungary and Zhang Shuai of China at the WTA 250 Hungarian Grand Prix in Budapest, Hungary on July 18, 2023. (Photo by Attila Volgyi/Xinhua) (Photo by Attila Volgyi / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Életében először szerepel WTA-torna főtábláján Tóth Amarissa, aki a budapesti tenisztornán meg is szerezte első sikerét sokkal esélyesebb ellenfele, a világranglistán 24. helyen álló kínai Csang Suaj ellen.

A meccs sajnos botrányos véget ért, ami miatt a magyar játékost is támadják - írja a Magyar Nemzet.

A 20 éves, a világranglistán 548. helyen álló Tóth szabadkártyával indulhatott, de az első játszmában eljutott 5:5-ig a második helyen kiemelt kínai ellen.

5:5-nél Csang egyik ütését szélesnek látta a vonalbíró, majd a székbíró is megerősítette az ítéletet. Csang sokáig reklamált, amiért egy idő után mérsékelt füttykoncertet is kapott a szurkolóktól.

Néhány labdamenettel később Tóth elsöpörte a kérdéses nyomot, ami tovább bosszantotta Csangot.

Tóth Amarissa végül brékelte ellenfelét a játékban, azaz az első játszmáért szerválhatott volna. Csang azonban nem bírta tovább idegileg a mérkőzést, a székében sírva fakadt, majd pánikrohamra hivatkozva feladta a találkozót. A kínai teniszező néhány hete nyilatkozott is arról, hogy nagyszülei halála után mentálisan nagyon fáradtnak érzi magát.

Amikor Csang kezet nyújtott ellenfelének, Tóth Amarissa diadalittasan magasba emelte a karjait. A tenisz íratlan szabályai szerint ezt valóban nem illik az ellenfél feladása után, ugyanakkor a magyar lánynak volt oka az örömre, már azzal borította a papírformát, hogy szoros mérkőzést játszott.

A közösségi oldalkon többen is nekiestek a magyar lánynak, aki a következő körben az ukrán Katerina Baindl ellen játszik.