Vágólapra másolva!
Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász fontos lépésre szánta el magát a közösségi-oldalán.

Berki Krisztián 2021 februárjában jelentette be visszavonulását, azóta rendkívül aktív hivatalos közösségi oldalán. A 2012-es londoni olimpián lólengésben aranyérmet nyerő sportoló névrokona a 2022-ben tragikus hirtelenséggel meghalt üzletember-celeb Berki Krisztiánnak, ezért az egykori olimpikon közösségi oldala ez idáig így jelent meg: Berki Krisztián (torna)

A kiváló tornász érthetően így akarta magát megkülönböztetni, de ennek már vége. A Bors vette észre, hogy hétvégén eltűnt a (torna) megjelölés, maradt szimplán a Berki Krisztián.

Berki Krisztián fontos döntést hozott Fotó: Magócsi Márton - Origo

A Bors kereste az olimpiai bajnok tornászt, vajon miért hozta meg ezt a döntést, azonban ez idáig nem tudták elérni.

A névrokonságra utalt akkor is, amikor Berki halálának a napján búcsúüzenetet tett közzé.

„2-szer volt alkalmunk találkozni személyesen... Akkor is az edzőteremben...

Őszinte részvétem a családnak! Nyugodj békében Krisztián!" – írta a tornász 2022. május 6-án.

A sportoló annak idején a Magyar Nemzetnek is beszélt a névrokonságról.

„London után nagyon sok felkérés érkezett, hogy szembesítsenek minket egymással" – nyilatkozta Berki Krisztián, aki számos vicces félreértésről is mesélt.

Volt, hogy felhívtak – amikor ő még a Fradinál dolgozott –, hová a tegyék a meccsen a sátrat, őt pedig az olimpia után azért hívták, hogy gratuláljanak neki. A névazonosság az életem része, de én soha nem fogok rosszat mondani a Krisztiánról."