Karácsonykor jöhet a bokszvilág legjobban várt összecsapása

Box TOPSHOTS panoramic COMBO PHOTO HEADSHOT BOXING WEIGH IN (SPORT)
(COMBO) This combination of pictures created on September 29, 2023 shows Ukraine's Oleksandr Usyk (L) gesturing during a public weighing, in the Saudi Red Sea city of Jeddah, on August 19, 2022 and World Boxing Council (WBC) heavyweight title holder Britain's Tyson Fury reacts during his weigh-in, in London, on April 22, 2022. Tyson Fury will take on Oleksandr Usyk in Saudi Arabia in a bout that will decide the undisputed heavyweight champion of the world, Fury's promoter said on September 29, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE and Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Tyson Fury kihívta az ukrán Olekszandr Uszikot, hogy mérkőzzenek meg a nehézsúly vitathatatlan bajnoki címéért, méghozzá december 23-án.

Kicsit szokatlan a felhívás Furytől, aki szombaton lép idén ringbe először, méghozzá a UFC-ből érkezett Francis Ngannou ellen. Ha összejönne az Uszik elleni meccs, akkor egy kézbe kerülhetne a WBC, a WBA, a WBO és az IBF bajnoki öve.

Mindenki erre a meccsre vár Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Uszik sérülésekkel bajlódik, hosszabb felkészülésekkel szeret nekifutni az ilyen meccseknek, de Fury elmondása szerint perel, ha nem áll ki ellene időben az ukrán, hiszen aláírt szerződésük van.

„Még nem volt meccsem idén, nem lenne rossz két fizetésnap még ebben az évben" – mondta Fury, aki karácsonyi dalokat is ígért arra az esetre, ha összejön a meccs.

A brit világbajnok szerint ideje lenne, hogy a két legjobb találkozzon nehézsúlyban, és a UFC-t hozta példának, ahol a legjobb mindig a legjobb kihívóval csap össze.