Sokkoló szavak: a meghalt sztárkerékpáros édesapja a fiát okolja a tragédiáért

cycling Horizontal CYCLING ROAD RACE PARIS-NICE CYCLING RACE
(FILES) Bahrain-Victorious' Swiss rider Gino Mader reacts after crossing the finish line during the 4th stage of the 81st Paris - Nice cycling race, 165 km between Saint-Amand-Montrond and La Loge des Gardes, central-France, on March 8, 2023. Swiss Cyclist Gino Maeder dies from injuries after plunging into ravine on Tour of Switzerland, his team announced on June 16, 2023. (Photo by ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Csaknem öt hónap telt el azóta, hogy Gino Mäder kerékpárversenyző a Svájci Körversenyen szakadékba zuhant. Az ügyészség most megszüntette a bukás körülményeit vizsgáló eljárást, a sportoló édesapja pedig megkönnyebbülve fogadta a döntést.

A baleset a körverseny ötödik szakaszában történt, miután a Bahrain-Victorius csapatának 26 éves versenyzője a Fiesch és La Punt közötti, 211 kilométeres szakasz utolsó hegyénél, az Albula Pass lejtmenetében esett el Magnus Sheffielddel együtt. Utóbbi megúszta zúzódásokkal és agyrázkódással, a szakadékba zuhant Mäder viszont eszméletlen állapotban találták meg, és újra kellett éleszteni. Mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították, de másnap belehalt a sérüléseibe.

Mindössze 26 évesen halt meg idén Gino Mäder Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A Bors beszámolója szerint a vizsgálat során kiderült, hogy sem Sheffield, sem pedig a szervezők nem okolhatók jogilag a kerékpáros haláláért.

"Számunkra, a család számára ez csak egy darab papír. Ahogy mindig mondtam:

– nyilatkozta a svájci Blicknek a gyászló apa, Andreas Mäder, aki szerint sokkal szörnyűbb lenne a tudat, ha egy szerelő vagy egy másik kerékpáros okozta volna fia halálát.