Olyan történt Novak Djokoviccsal, amire több mint tíz éve nem volt példa

tennis Horizontal
Italy's Jannik Sinner greets Serbia's Novak Djokovic after winning the second men's singles semifinal tennis match between Italy and Serbia of the Davis Cup tennis tournament at the Martin Carpena sportshall, in Malaga on November 25, 2023. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
 Az ausztrál után a szerbeket felülmúló olasz teniszválogatott jutott be a Davis Kupa döntőjébe.

A Málagában zajló nyolcas döntő szombati elődöntőjében az első egyes mérkőzésen Miomir Kecmanovic nagy csatában, szetthátrányból fordítva 6:7 (7-9), 6:2, 6:1-re verte Lorenzo Musettit, de a második összecsapáson hiába volt három mérkőzés-, egyben továbbjutást érő labdája is a világelső Novak Djokovicnak, Jannik Sinner fordított és 6:2, 2:6, 7:5-ös sikerével életben tartotta az olaszok reményeit.

A szerbek kedvence a Davis Kupában legutóbb a 2011-es elődöntőben veszített egyes mérkőzést, amikor visszalépett az argentin Juan Martin Del Potro ellen, olyan egyéni összecsapáson pedig, amit végigjátszott, 2009-ben maradt alul legutóbb a sorozatban. Sinner az ATP világbajnokság csoportkörében is legyőzte a szerb klasszist, azaz

végrehajtotta azt a bravúrt, hogy egy héten belül kétszer is felülmúlta.

A párosmeccsen aztán Sinner Lorenzo Sonegóval, Djokovic pedig Kecmanoviccsal állt össze, az olaszok pedig 6:3, 6:4-es sikerükkel bejutottak a fináléba, elvéve a lehetőséget a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb sztártól, hogy másodszor is DK-diadalt ünnepelhessen.

A nyolcadik döntőjükre készülő olaszok 1998 óta először jutottak fináléba, eddigi egyetlen diadalukat 1976-ban aratták.

A pénteki első elődöntőben a tavaly is finalista, 28-szoros bajnok ausztrálok a finneket győzték le 2-0-ra, ők 2003 óta először hódíthatják el a trófeát vasárnap.