Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka bejelentette, hogy szeretne kijutni a jövő nyári párizsi olimpiára, a cél érdekében pedig melegégövi edzőtáborba utazna.

Mindezzel még nem is lenne gond, hiszen az úszók körében évtizedekre visszanyúló hagyománya van a téli hónapokban melegégövi országokba (Thaiföldre, újabban pedig a Közel-Keletre) szervezett több hetes edzőtáboroknak. Ez a lehetőség az aktív válogatott kerettagok számára áll nyitva, és a Magyar Úszó Szövetség állja a számlát.

Hosszú Katinkát legutóbb a tavalyi római Európa-bajnokságon láthattuk versenyezni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 méteres vegyesúszásban világcsúcstartó klasszis, Hosszú Katinka azonban legutóbb tavaly, a római Európa-bajnokságon ugrott medencébe, ahol egy klasszikus számában, 400 méter vegyesen (amiben korábban szintén övé volt a világcsúcs) nem jutott tovább az előfutamból.

IRÁNY DUBAJ!

A bajnoknőnek ennek ellenére határozott célja, hogy Athén, Peking, London, Rio de Janeiro és Tokió után kijusson pályafutása hatodik olimpiájára, a jövő nyári párizsi játékokra. Ehhez pedig ő is melegégövi edzőtáborba vonulna, méghozzá Dubajban. És annak ellenére, hogy jelenleg nem tagja a válogatott keretnek, és nem is a magyar csapattal együtt készülne, a szövetséggel fizettetné az útját, írja a Blikk. De nemcsak a sajátját, hiszen természetesen vele utazna edző férje, Layber-Gelencsér Máté, augusztusban született kislányuk, Kamília, valamint egy bébiszitter is, a család elhelyezését pedig egy ötcsillagos luxushotelben képzeli el. A bulvárlap információi szerint ezekről az igényekről írásban tájékoztatta a magyar szövetséget.

A szervezet a lappal azt közölte,

még nem született döntés az ügyben, így még az sem kizárt, hogy végül – érdemei elismeréseként – teljesítik a kívánságát,

ha nem is a luxusigényeit.

Dubaj nem csak az úszók között számít népszerű úticélnak Forrás: JW Marriott Marquis Hotel Dubai

MERÉSZ TERVEK PÁRIZSRA

Hosszú Katinka terve több mint merész, hiszen óriási formajavulásra lenne szüksége, és a kvótához nem elég az, hogy megússza az olimpiai induláshoz szükséges szintidőt, az adott távon a két legjobb magyar egyike kell, hogy legyen. Sós Csaba szövetségi kapitány határozott véleménye, hogy az egykori szupersztár karrierje már lefelé tartó ágban van, ráadásul a szövetségi kapitány azt is kijelentette korábban, hogy akinek decemberig nincs meg az olimpiai A szintje, az nem lehet válogatott, és nem számíthat a kiemelt támogatásra sem.

Katinka ugyanakkor azt mondja, és ebben igaza van, hogy 2024. június 23-ig mindenkinek, így neki is megvan a lehetősége az olimpiai A szint megúszására, és ezért mindent meg is fog tenni.