Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Tömegbefutó végén a belga Tim Merlier diadalmaskodott a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, 18. szakaszán. Az összetettben éllovas szlovén Tadej Pogacar továbbra is magabiztosan vezet, míg Valter Attila tartja 23. helyét.

A Fiera di Primiero és Padova közötti 178 kilométeres etap kedvezett a szökevényeknek, ugyanakkor a mezőny nem engedett senkinek sem nagy előnyt - írja az MTI. A sprintet Merlier nyerte - ez volt az idei második szakaszsikere - az olasz Jonathan Milan és az ausztrál Kaden Groves előtt.

Valter Attila megtartotta a helyét összetettben

A Visma-Lease a Bike magyar bajnoka, Valter a főmezőny végén gurult be a 84. helyen a győztessel azonos idővel, és így tartja összetettbeli 23. helyét.

Valter az M4 Sport helyszíni stábjának elmondta, hogy most "örvendetesen jók voltak a lábak", talán azért, mert a korábbiaknál könnyebb volt a szakasz, több lejtmenettel, kevesebb emelkedővel.

Jó lábakkal zártam a szakaszt, bizakodó vagyok a következő két napot illetően"

 - jegyezte meg.

A pénteki etappal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az első közel nyolcvan kilométer viszonylag sík lesz, igyekszik benne lenni a nap szökésében, de nem lesz könnyű, és reméli, kap majd segítséget a társaktól.

"Nincs veszíteni valóm, de természetesen eredményre kell váltani a szökést" - mondta. Valter kitért rá, hogy az idei Giro kicsit furcsa, mert amíg tavaly kilenc-tíz szakaszon is hazaért szökés, addig idén talán hármon, és azokon is kis különbséggel. Mint mondta, sajnálja, hogy szerdán nem tudott az a szökés végigmenni, amelyben ő is benne volt, mert akkor garantált lett volna számára a top tízes helyezés.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
18. szakasz, Fiera di Primiero-Padova, 178 km:
1. Tim Merlier (belga, Soudal - Quick-Step) 3:45:44 óra
2. Jonathan Milan (olasz, Lidl-Trek) azonos idővel
3. Kaden Groves (ausztrál, Alpecin-Deceuninck) a. i.
...84. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 67:17:02 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, Bora-Hansgrohe) 7:42 perc hátrány
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 8:04 p h.
...23. Valter 54:06 p h.

Pénteken a Mortegliano és Sappada közötti 157 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely közel 3300 kilométert teker, amíg vasárnap, Rómában célba ér.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről