Elképesztő izgalmak után dőlt el az utolsó továbbjutó hely sorsa

Őrületes Bo5-ös szériával zárult le a Worlds 23 első hete
Vágólapra másolva!
Befejeződtek a 2023-as League of Legends-világbajnokság Play-In szakaszának küzdelmei, kialakultak a svájci formátum első körének párosításai.

Őrületes Bo5-ös szériával zárult le a Worlds 23 első hete, ugyanis a PSG Talon és a Team BDS csak ötödik mérkőzésen tudta eldönteni, hogy melyik együttes érdemli meg valójában a továbbjutást a svájci szakaszba. A PCS bajnoka 2-0-ra elhúzott a szériában, azonban az LEC 4. helyezettje nem tört össze a hatalmas nyomás alatt, hanem fokozatosan elkezdte csökkenteni a lemaradását, így jöhetett az utolsó felvonás.

Őrületes Bo5-ös szériával zárult le a Worlds 23 első hete Forrás: Valentin Dienes

Kiiktatásokban szegény, taktikázásban azonban kifejezetten gazdag összecsapással zárult le a három győzelemig tartó sorozat, amelyben Garen toppal és egy elszabadult Labrovval is találkozhattak a nézők. Mindenképpen ki kell emelni a görög támogató Alistarját, amivel olyan megmozdulásokat hozott össze, amire még a legnagyobb sztárok, így Keria, Meiko vagy Mikyx is elégedetten csettintene.

A fantasztikus győzelem után kisorsolták a svájci szakasz első körének párosításait. Csütörtökön olyan rangadókat lehet majd követni akár magyar nyelven is, mint a C9 vs MAD, a G2 vs DK és a FNC vs LNG.

A legizgalmasabbnak azonban a záróakkord, a BLG vs KT találkozója ígérkezik, ugyanis a kínai ezüstérmes a koreai bronzérmessel találkozik. Mind a két együttes a nyári alapszakaszban tündökölt igazán, a rájátszásban fogyott el kicsit a lendület. Az biztos, hogy egyetlen összecsapásról sem érdemes lemaradni, mivel mindegyiknek óriási a tétje. Amelyik klub három győzelmet szerez, az továbbjut a rájátszásba, amelyik ötös azonban begyűjti harmadik vereségét, az búcsúzik a 2023-as Lol-vébétől.