Vágólapra másolva!
A Chelsea az elmúlt években nem arról volt híres, hogy a saját nevelésű fiatalokra építene, hiszen a londoni klubnál világsztárok egész sora futballozott. A legutóbbi szezonban ez a folyamat megfordulni látszott, hiszen Claudio Ranieri irányítása alatt egyre több ifjonc került be a csapatba. Úgy tűnik, azonban hogy ez a fellángolás véget ért, hiszen a nyáron megint több világklasszis érkezett a Stamford Bridge-re, és az egyik legtehetségesebbnek tartott fiatalt, Jon Harleyt tegnap eladták a Fulhamnek.

Harley mostantól a Ful-
hamben balettozhat
Chelsea FC

Klubjától 1997 márciusában kapott profi szerződést, és az angol élvonalban 1997. április 5-én, a Derby County elleni idegenbeli összecsapáson mutatkozott be. Két héttel később a Stamford Bridge közönsége is megismerhette őt a Tottenham elleni találkozón, majd a következő fordulóban, a Sheffield Wednesday ellen is a kezdő tizenegy tagja volt. A kezdet tehát bíztatónak látszott, de Jon a következő idényben nem tudott bekerülni a sztárokkal teletűzdelt Chelsea-be. Az 1999-2000-es idényben aztán eljött az ő ideje, mert a Kékek mindkét bal oldali futballista, Celestine Babayaro és Graeme le Saux is megsérült, és Harley élt is a lehetőséggel. Összesen 17 alkalommal vetették be, és két gólt is szerzett, ráadásul mindkétszer győztes találatot: előbb a Wimbledon, majd pedig a Leeds United ellen.

Akkor új szerződést ajánlottak neki, amely 2003-ig kötötte a klubhoz. A következő idényben ennek ellenére megint csak elvétve került be a gárdába, sőt, a szezon második felében kölcsön is adták őt a másodosztályú Wimbledonnak. Harley természetesen nem volt elégedett ezzel a helyzettel, és amikor kiderült, hogy a klub újabb bal oldali futballistát igazol Boudewijn Zenden személyében, akkor világossá vált számára, hogy nem sok jövője van a Chelsea-nél. Szerencséjére a Premier League újonca, a Fulham bejelentkezett érte, és 3,5 millió fontért le is igazolta őt.

Korábban.

A nap játékosa: Perica Ognjenovic