Vágólapra másolva!
Az [origo] olvasói vasárnap délután, a megdöbbentő hír kitudódása óta szorítottak Simon Tiborért, felgyógyulásáért a Fórumon - a fiatal sportember kedd esti halálhírét tudva pedig búcsúznak tőle, és keresik a választ.

Vasárnap kora délután tudódott ki, hogy Simon Tibort brutálisan megverték egy budai szórakozóhely előtt, az első fórumos megjegyzések még hitetlenkedésről szóltak. A későbbiek folyamán, ahogy egyre több információnk, információjuk lett a történtekről, a soproni edzőért szorítók egyszerre bíráltak, fejezték ki szégyenérzetüket és követeltek megtorlást. Hovatartozás nélkül - akár Újpest-, MTK- vagy Békéscsaba-szurkolóként.

"Nehogy azt higgyétek, hogy egy szent volt a Tibi - a szórakozóhelyen nagyon nagyképűen viselkedett, én tudom, mert ott voltam. A sajtó mindent felfúj, megütötték, és utána beverte a fejét nagyon a betonba, ennyi" - tette hozzá egy olvasónk, nem aratott osztatlan elismerést.

Hol élünk? - így a kérdés hétfő délután a hírre, 2-8 évet kaphatnak az elkövetők. Sokan életfogytiglant javasolnak, mások a Fradi-tábort ajánlják... Valaki egy szemtanú vallomásából idéz: "Ott ültem az autómban a barátnőmmel, és egyszer csak azt láttam, ahogy valaki menekül, és négyen vagy öten üldözik. Figyeltem, mi történik, kiszálltam a kocsiból, nem mintha bármit tehettem volna a túlerővel szemben. Szörnyű volt az egész. Akkor már felismertem Simon Tibit..."

Amikor megpróbálják belekeverni a politikát, a halálbüntetés visszaállítását javasolják, lehurrogják, inkább összefogásra, imádkozásra buzdítják, kérik egymást az [origo] fórumosai. A politika, a politikusok, a rendszer felelőssége persze visszatér mint megvitandó probléma, kedden főleg a kidobók és a rendőrök embertelenségéről és képességekről megy a diskurzus, a gyűlölködésről, míg este érkezik a hír: elment. Döbbenet, szomorúság, düh.

Fórum:

Ajánlat:

Elhunyt Simon Tibor