Vágólapra másolva!
Noha jelenleg még mindenki a szerdai ZTE-MU mérkőzésre koncentrál, ám sokan már szintén alig várják a jövő heti Magyarország-Spanyolország válogatott találkozót is, amelyen olyan sztárok léphetnek pályára a vendégeknél, mint Raúl, Morientes vagy éppen Mendieta.

Gellei Imre szövetségi kapitány ugyan a hét végén jelöli ki a keretét, ám annyit tudni lehet, hogy a Cottbus három labdarúgója, Vasile Miriuta, Lőw Zsolt és Sebők Vilmos is meghívót kapott magyar-spanyolra, akárcsak a Benficában szereplő Fehér Miklós. Utóbbi ráadásul a hét végén, a lisszaboni klub színeiben éppen a Real Madrid ellen lép pályára, azaz megeshet, hogy a magyar center négy nap alatt kétszer is randevúzhat Raúllal és Morientesszel.

- Bár edzőmérkőzésről van szó, mennyiben biztos a Real elleni telt ház a lisszaboni Luz-stadionban?
- Ez olyannyira biztos, hogy már napok óta nem lehet belépőt kapni a meccsre. A csapatkapitányunk ugyan szeretett volna a családtagjai és a barátai részére kérni még jegyeket, ám a vezetők hajthatatlanok, minden játékosnak mindössze egy tikettet adtak. Hiába, errefelé nagy üzlet a futball, a Real vendégjátéka pedig valódi különlegesség. Így mivel átépítés alatt áll a stadion, lehet, hogy "csak" 65 ezren lesznek a lelátókon.

- Lassan két hete készül együtt a Benficával, ez idő alatt a vezetőedző mennyire számított a játékára?
- Egyre több lehetőséget kapok. A Setubal elleni találkozón és a Celta Vigo elleni 90 perc során jól ment a játék, utóbbin kezdő is voltam, Nuno Gomes jött be helyettem a 60. percben.

- Mivel Lisszabonban rendezik a vívó-világbajnokságot, ellátogat a versenyre?
- Igen, de csak a jövő hét második felében. Terveztem is a látogatást a vívó-vb-re, hiszen a magyar versenyzők mellett Szvolenszky István, a portugál vívóválogatott kapitánya is jó barátom, akit még Portóban ismertem meg. Egyelőre azonban a Real Madrid és a spanyol válogatott elleni meccsekre koncentrálok, amelyeken néhány nap alatt kétszer is találkozhatok a pályán Raúllal, Morientesszel, Casillasszal, ami bizony nem mindennap adatik meg magyar labdarúgóknak.

- Ezek szerint már megérkezett a meghívója a válogatottba?
- Igen, vasárnap a délelőtti járattal indulok Budapestre, és a délutáni tréningen már részt is veszek.

Bánki József