Vágólapra másolva!
Izzik a levegő Skóciában a soron következő futball Eb-selejtező, az Izland elleni mérkőzés előtt. A csapat védője, David Weir bejelentette, nem kíván többet pályára lépni a válogatottban az őt ért kritika miatt. Közben Vogts kapitány úgy véli, csapata győzhet, de ahhoz több magabiztosság és hit kell. Csodát tenni viszont nem tud.

Még ki sem hirdette az Izland elleni Eb-selejtezőre készülő keretét Berti Vogts, a skót válogatott német kapitánya, máris elveszítette egyik védőjét. David Weir, az Everton hátvédje kijelentette, soha többet nem lép pályára a nemzeti csapatban, amiért Vogts csúnyán kritizálta őt (és társát, Christian Daillyt) a Feröer-szigetek ellen nyújtott teljesítményét. A toftiri 2-2-es eredménnyel zárult összecsapás után a kapitány így nyilatkozott: "Dailly és Weir csalódást okozott számomra, ők okolhatóak a kapott gólokért, nem a fiatalok."

Az Everton labdarúgója, aki korábban 37-szer szerepelt a válogatottban, levélben jelezte szándékát a szövetség felé. "Meg tudom erősíteni, hogy megkaptuk David levelét, amelyben leírta, nem kíván a közeljövőben a válogatottban szerepelni. Azonban a legjobb tudásom ellenére sem ismerem az okokat" - jelentette be a Skót Labdarúgó Szövetség szóvivője.

Berti Vogts, igaz, nem ebben az ügyben, szintén nyilatkozott, s a The Scotsman című skót napilapnak adott exkluzív interjúban azt mondta, képesnek tartja csapatát az Izland elleni győzelemre.

Pontot vesztett Skócia a feröeriek ellen/sport/focivilag/20020907megkezdodtek.html5. csoport/sport/focivilag/200209055csoport.html

"Itt az ideje megállítani azt az agóniát, amely a Feröer-szigetek elleni 2-2-es döntetlen után kialakult a skót labdarúgásban, s koncentrálni kell a soron következő, Izland elleni mérkőzésre. Megértem a játékosok és a szurkolók frusztrációját. Egy jó eredményre, egy győzelemre van szükségünk, legyen bármilyen szegényes is, hogy minden jobbra forduljon. Olyan csapat ellen, mint Izland, csakis ez lehet az elfogadható, mert bár jó játékosokkal rendelkezik, a mieink több magabiztossággal és hittel nyerhetnek. Ismerem az izlandi edzőt, Atli Edvaldssont, mert játékosként Düsseldorfban futballozott. Még kuvaiti kapitányként 1-1-es döntetlent játszottunk a válogatottja ellen. Remélem, megtalálom az ideális játékosokat és az ideális csapatot, de egy valamire szeretném felhívni mindeni figyelmét. Nem vagyok mágus, nem vagyok Harry Potter! Győznünk kell, de nem csettinthetek, hogy a dolgok így alakuljanak. A kemény munkában hiszek, s remélem, sorsunk jobbra fordul" - nyilatkozta a kapitány.